Ειδήσεις

Κέλλας: Επανιδρύουμε τη Γαστρεντερολογική Κλινική του Γ.Ν.Λ.


«Προχωρούμε στην επίλυση ενός χρονίζοντος προβλήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και επανιδρύουμετη Γαστρεντερολογική Κλινική, προκειμένου να καλύπτονται πληρέστερα οι υγειονομικές ανάγκες των Λαρισαίων τις μέρες που εφημερεύει το Γ.Ν.Λ. Ταυτόχρονα, με τη νέα ρύθμιση, μπορούν να ενταχθούν στον Οργανισμό του Νοσοκομείου η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και άλλες κλινικές.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων επί του νομοσχεδίου της Κύρωσης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, στις οποίες συμπεριλήφθηκε διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για την επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Λ., προσθέτοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, Β. Κικίλια και Β. Κοντοζαμάνη, και να σημειώσω ότι τα νοσοκομεία είναι μονάδες υγείας, που έχουν ως σκοπότην προαγωγή της δημόσιας υγείας και τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.Γι’ αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη ευελιξία στην κατάρτιση των οργανισμών τους, η οποία εξασφαλίζεται με τη συγκεκριμένη διάταξη  του άρθρου 12, που ορίζει την κατάρτιση – τροποποίηση των οργανισμών των Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου Υγείας με Κ.Υ.Α. έως τις 30-04-2020, αντί της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων, που καθίσταται χρονοβόρα εν συγκρίσει με την ταχύτητα με την οποία πρέπει να λειτουργεί η δημόσια υγεία».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τη βελτίωσηπροστασίας της κύριας κατοικίας, επισημαίνοντας:

«Λαμβάνεται μέριμνα για τους οφειλέτες, καθότι μπορούν να ενταχθούν στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου περισσότεροι δικαιούχοι. Είτε πρόκειται για νέες αιτήσεις, είτε για αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί, οι δικαιούχοι θα προστατεύουν την κύρια κατοικία τους, ανεξάρτητα εάν διαμένουν σε μισθωμένο ή παραχωρημένο ακίνητο εκτός της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία τους».

Τέλος, σε σχέση με τις διατάξεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., υπογράμμισε:

«Διευθετούνται ζητήματα, που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο. Αφενός μεν, εισάγονται ρυθμίσεις που έχουν ως στόχο την καλύτερη λειτουργία της αγοράς ενέργειας και την αποτελεσματικότερη προσαρμογή μας στην κλιματική αλλαγή. Αφετέρου, λαμβάνονται μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία των δασικών συνεταιριστικών οργανώσεων και τον καθορισμό Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών καθώς και την παράδοση χώρων κοινωνικής ανταποδοτικότητας στο Ελληνικό».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας σημείωσε:

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο στηρίζει το κοινωνικό κράτος, αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες και υποστηρίζει τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη, καλύπτοντας τα κενά που δημιουργούνται μεταξύ της νομοθέτησης των πολιτικών και της υλοποίησής τους».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής αμπελώνων
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία και λείψανο Αγ. Νεκταρίου στον Άγ. Αχίλλιο