Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Με αυτοπεποίθηση διεκδικούμε την Αυτοδυναμία»


«Κύριε Πρόεδρε, φίλες και φίλοι,
Σήμερα μπαίνουμε στη τελική ευθεία προς τις εκλογές. Ύστερα από δυόμιση δραματικά χρόνια, αφού το ΠΑΣΟΚ, έχοντας εκβιάσει εκλογές και κερδίσει με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Βρεθήκαμε, με ευθύνη του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του μπροστά στην απειλή να χάσουμε κάθε κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών. Να εξοβελισθούμε από την ευρωζώνη, να μείνουμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γυρίσουμε πίσω στο 1950, σε μια χώρα ερειπίων και ανθρώπινων ναυαγίων.
Η ιστορία θα κάνει την κρίση της για τους ενόχους. Πριν, όμως, θα μιλήσει ο λαός. Όπως εμείς επιμέναμε. Για να υπάρξει η απόδοση των πολιτικών ευθυνών, για να εκτονωθεί η κοινωνική αγανάκτηση, για να εκφραστεί η ελληνική κοινωνία. Κι αυτό θα συμβεί σε ελάχιστες εβδομάδες από σήμερα.
Πριν, όμως, την ετυμηγορία της κάλπης, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να απευθυνθεί με σεμνότητα αλλά με αυτοπεποίθηση, σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο κόσμο, που αισθάνεται προδομένος και γι’ αυτό αγανακτισμένος και οργισμένος. Και να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας. Για την κατάσταση της οικονομίας και για τη δική μας τη στάση.
Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε μέτρα ανάπτυξης και διαρθρωτικές αλλαγές για να μην οδηγηθούμε στα δεσμά της επιτροπείας. Δεν μας άκουσαν ή δεν ήθελαν να μας ακούσουν και βρεθήκαμε στο Μνημόνιο.
Να πούμε στους πολίτες ότι ψηφίσαμε ενάντια στο πρώτο μνημόνιο γιατί θα οδηγούσε στην ύφεση και στην όξυνση της κρίσης. Και τότε ήμασταν μόνοι μας. Και επιβεβαιωθήκαμε.
Να υπενθυμίσουμε στους πολίτες ότι δεν λαϊκίσαμε. Κάναμε προτάσεις, στο Ζάππειο Ι και στο ΙΙ και ψηφίσαμε ό,τι  έστω και ελάχιστα θα βοηθούσε την οικονομία. Δεν κατεβάσαμε τον κόσμο στους δρόμους, δεν επιδοθήκαμε σε θεατρινισμούς επαναστατικότητας. Μείναμε στο δρόμο της ευθύνης.
Να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι εμείς, όταν ο κ. Παπανδρέου κόντεψε να τινάξει τα πάντα στον αέρα με το δημοψήφισμά του, στηρίξαμε μια μεταβατική κυβέρνηση που θα έφερνε σε πέρας το «κούρεμα» και την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και θα άνοιγε το δρόμο για εκλογές. Και πάλι επιβεβαιωθήκαμε. Και σήμερα ιδιαίτερα, που ευτυχώς το PSI πήγε καλά.
Ναι λοιπόν! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει δύναμη ευθύνης, σταθερότητας, εγγύηση για τη χώρα. Κι αυτό το κατανοούν οι πολίτες, παρά την σύγχυση που προκαλείται, παρά την γενική απογοήτευση, παρά τη θολούρα που καλλιεργούν οι ένοχοι.
Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, οφείλει να σταθεί απέναντι στους πολίτες με αυτοπεποίθηση και να ζητήσει την ψήφο τους διεκδικώντας τίποτε λιγότερο από την Αυτοδυναμία! Γιατί στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, στην κρίση που έχει βυθιστεί η οικονομία, χρειάζεται κυβέρνηση ισχυρή, συμπαγής, ομοιογενής, όχι αποτέλεσμα συναλλαγών, αμοιβαίων υποχωρήσεων, παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.
Οι λύσεις πρέπει να είναι καθαρές. Κι η καθαρή λύση είναι μόνον αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Γιατί η νέα Δημοκρατία μπορεί να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη, μπορεί να φέρει και πάλι τη χαμένη αισιοδοξία, μπορεί να μιλήσει με αξιοπιστία, για σχέδιο, για χρονοδιάγραμμα.
Γι’ αυτό, όμως, πρέπει μέχρι τις εκλογές να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα συσπείρωσης των ψηφοφόρων μας. Και πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς, το ένα εκατομμύριο, που χάσαμε το 2009 γιατί δεν τολμήσαμε όσα οι καιροί απαιτούσαν. Και να κερδίσουμε και πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, που βλέπουν σε εμάς την ελπίδα για μια νέα ημέρα.
Γι’ αυτό χρειάζεται, όμως, να δουλέψουμε όλοι, στελέχη και μέλη, από τον Πρόεδρο μέχρι τον απλό φίλο του κόμματος στην κατεύθυνση μιας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας, μιας συμμαχίας της Λογικής! Που θα προτάξει την ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την ανάγκη για ανάπτυξη, την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, για μια Ελλάδα της δημιουργίας και της ασφάλειας.
Και η συμμαχία αυτή, η συμμαχία της Λογικής, δεν είναι αναγκαία μόνον για την Αυτοδυναμία, είναι αδήριτη ανάγκη και για την επόμενη ημέρα. Όταν θα γίνουμε κυβέρνηση. Γιατί μην αυταπατώμεθα και μην δημιουργούμε αυταπάτες. Οι μέρες που μας περιμένουν θα είναι δύσκολες. Η προσπάθεια ανάκαμψης θα είναι επίπονη και μακρόχρονη. Και αν δεν είναι μαζί, πολιτική ηγεσία και κοινωνία, κάτω από ένα κοινό όραμα, στρατευμένοι στον κοινό αγώνα, δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία.
Φίλες και φίλοι,
Οι ημέρες μέχρι τις εκλογές είναι λίγες. Τα καθήκοντα που πρέπει να επιτελέσουμε πολλά. Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές. Από εμάς εξαρτάται να ανταποκριθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Το οφείλουμε στο λαό μας, το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται, το οφείλουμε στην πατρίδα. Καλή δύναμη και καλόν αγώνα».

Προηγούμενο άρθρο Αυτόνομη πορεία αποφάσισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γόννων
Επόμενο άρθρο Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για τη Νέα Δράση ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ