Πρωτοσέλιδο

Τον δρόμο Αγιάς – Μελιβοίας συντηρεί η Περιφέρεια


Στην αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Αγιάς – Μελιβοίας προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας,  καθώς  η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του έργου προϋπολογισμού 530.000 ευρώ.  Το έργο αφορά στη βελτίωση της οδού που συνδέει τον οικισμό της οικισμό της Αγιάς με τον οικισμό της Παλιουριάς καθώς και τμημάτων του παραλιακού οδικού δικτύου του Δήμου Αγιάς.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο ουσίας που βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής.  Δεν σταματάμε ούτε μέρα να μελετάμε, να σχεδιάζουμε και να παρεμβαίνουμε για την ασφάλεια του οδικού δικτύου, προκειμένου ο πολίτης να μετακινείται σε δρόμους σύγχρονους και με υψηλές προδιαγραφές. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα προχωράμε ένα ακόμη έργο που ενισχύει την προσβασιμότητα και την ασφαλή μετακίνηση στο οδικό τμήμα του Δήμου Αγιάς και παραλιακού άξονα. Έργο ουσίας για τους ανθρώπους της περιοχής καθώς και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών έχουν δικαίωμα στη ζωή».

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεσθούν είναι διακρίνονται:

  1. συντήρησης της υποδομής και ενίσχυση –καθαρισμός των τεχνικών της οδού, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται άμεση παρέμβαση
  2. αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των  ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη
  3. σήμανση και ασφάλιση των επικίνδυνων θέσεων

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Το μήλο πάνω από τη μηλιά» στο Χατζηγιάννειο
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ατόμων