Ειδήσεις

11o Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωργικής Μηχανικής


Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 08:30, στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πανεπιστημιακό Συγκρότημα Φυτόκου-Ν. Ιωνία Μαγνησίας), θα πραγματοποιηθεί το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδος (Ε.Γ.Μ.Ε.) με θέμα «Η Γεωργική Μηχανική Βασικό Στοιχείο Αειφόρου Ανάπτυξης της Γεωργίας».

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Εταιρεία Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδος και το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Εταιρεία Γεωργικών Μηχανικών Ελλάδος (Ε.Γ.Μ.Ε.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό τη προώθηση, το συντονισμό και την ενθάρρυνση της επιστημονικής έρευνας, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στα αντικείμενα της Γεωργικής Μηχανικής και τη διάδοση των αποτελεσμάτων στον ελληνικό και διεθνή χώρο καθώς επίσης την ενθάρρυνση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των Γεωργικών Μηχανικών με τη βιομηχανία, τις εταιρείες και τους φορείς και εκπροσώπους που εμπλέκονται  με τη γεωργική παραγωγή. Μέλη της Ε.Γ.Μ.Ε. είναι Γεωπόνοι πτυχιούχοι των Γεωπονικών Τμημάτων ή των Τομέων και Τμημάτων Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, Γεωργικής Μηχανικής, Εδαφολογίας, Εγγείων Βελτιώσεων και Διπλωματούχοι Μηχανικοί με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωργική Μηχανική και πτυχιούχοι άλλων Σχολών που ασχολούνται επί σειρά ετών με τα αντικείμενα του Γεωργικού Μηχανικού. Η Ε.Γ.Μ.Ε. είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωργικών Μηχανικών European Society of Agricultural Engineers (EurAgEng).

 

Προηγούμενο άρθρο Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθρο Ανοίγει η συζήτηση για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία