Ειδήσεις

Επιστολή του ΣΒΘΣΕ για το ζήτημα των κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, απέστειλε Υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με το ζήτημα των κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρθηκε στην επιστολή του Συνδέσμου:

Στις αρχές Μαΐου 2014, είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης επί σχεδίου νόμου που αφορούσε στην προσπάθεια επίλυσης ενός σοβαρού ζητήματος, όπως είναι αυτό, των κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου.

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του Υπουργείου Οικονομικών, είχε επισημανθεί, μεταξύ των άλλων, ότι μια σειρά νομοθετημάτων είχε θεσπιστεί ήδη από το 1968, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα για τους νομείς και κατόχους των δημόσιων ανταλλαξίμων κτημάτων, ωστόσο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν επέλυσε το ζήτημα με επάρκεια.

Εξ΄ όσων ήταν γνωστό, στο Υπουργείο Οικονομικών είχε ήδη συσταθεί μια ειδική ομάδα εργασίας, η οποία είχε αναλάβει να εξετάσει τις παραμέτρους και τις δυνατότητες εξαγοράς των αυθαίρετα κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου, τα αποτελέσματα των εργασιών της οποίας δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Οι διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου του Μαΐου 2014, επιχειρούσαν να επιλύσουν ένα μεγάλο οικονομικό ζήτημα, που έχει τις ρίζες του στο 1923, προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο ωστόσο, εμπεριέχει πιεστικές οικονομικές αλλά και κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς αφορά σε ιδιώτες οι οποίοι με καθόλα νόμιμες και καλόπιστες διαδικασίες μεταβίβασης ακινήτων, βρέθηκαν να κατέχουν ακίνητα της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια με επίπονες αλλά και κοστοβόρες, διοικητικές αλλά και δικαστικές διαδικασίες.

Κλείνοντας την επιστολή του ο Σύνδεσμος ζήτησε να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Προηγούμενο άρθρο Συμφωνία συνεργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την Πυροσβεστική
Επόμενο άρθρο Έντονο το ενδιαφέρον της Άννας Βαγενά για τον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου