Έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το έργο «Ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 307.500,00 €


Αξιοποιούνται οι ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό μετά την έγκριση δημοπράτησης που δόθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το έργο «Ανάδειξη ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού του Δήμου Αγιάς» προϋπολογισμού 307.500,00 € (με ΦΠΑ), είναι  ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Οι ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πόλο τουριστικής έλξης για την ευρύτερη περιοχή των παραλίων της Π.Ε Λάρισας. Αναδεικνύοντας τις εγκαταστάσεις και  με την κατάλληλη προβολή φιλοδοξούμε να αποκομίσουμε  σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα στη Θεσσαλία».
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα παραδοθεί ένας αναβαθμισμένος χώρος αναδεικνύοντας τις Ιαματικές Πηγές του Κόκκινου Νερού που αποτέλεσαν θεραπευτικό κέντρο.

Το έργο αφορά στην ανάδειξη της Ιαματικής Πηγής στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς με στόχο την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
α) Εκσκαφή και αποκάλυψη των φυσικών ιαματικών πηγών
β) Λιθόστρωση – Πλακόστρωση
γ) Διευθέτηση του ρέματος και ρύθμιση της ροής των υδάτων
δ) Δημιουργία χτιστών καθιστικών και περιπάτων σε διαφορετικά επίπεδα.
ε) Θέσεις στάθμευσης στην είσοδο/έξοδο της πλατείας.
στ) Αρχιτεκτονικός φωτισμός ανάδειξης.
ζ) Φύτευση.
η) Ανάπλαση του κτιρίου των πηγών
θ) Δημιουργία υπόγειας κατασκευής ροής χειμάρρου

Για το εν λόγω έργο και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Αγιάς ενώ το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/12/2011.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για ληστεία σε κτηνοτροφική μονάδα στο Κιλελέρ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μεγάλη προσέλευση των οφθαλμιάτρων στην εκδήλωση του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας