Ειδήσεις

Κέλλας: Επαγρυπνούμε για την προστασία των συνόρων και την ασφάλειά μας


«Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας οφείλουν να μην λησμονούν τους αγώνες και τις διαχρονικές θυσίες των Ελλήνων για την ελευθερία, όταν άλλοι διαδραμάτιζαν τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου και εξακολουθούν, ακόμη και σήμερα, να αμφιταλαντεύονται – φαινομενικά – μεταξύ Δύσης και Ανατολής, προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη εις βάρος των γειτόνων τους».

Τα παραπάνω δήλωσε,μεταξύ άλλων,ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τον Τύρναβο, όπου παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αναλυτικά η δήλωση του Λαρισαίου πολιτικού:

«Η 28η Οκτωβρίου είναι βαθιά χαραγμένη στη συνείδηση του Έθνους μας και στην παγκόσμια ιστορία. Ο ελληνικός λαός, ενωμένος, απέρριψε το τελεσίγραφο παράδοσης της χώρας συντρίβοντας και προκαλώντας μεγάλες απώλειες, αντίστοιχα, στους Ιταλούς και τους Γερμανούς εισβολείς.

Η Πατρίδα μας φώτισε τον κόσμο με ελπίδα, την εποχή που το βαθύ σκοτάδι του φασισμού και του ναζισμού κάλυπτε την Ευρώπη

Το Έπος του ’40, πέραν του ότι ήταν καθοριστικό για τη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα, συνοδεύτηκε από τη μνημειώδη Εθνική Αντίσταση απέναντι στις θηριωδίες των κατοχικών στρατευμάτων, την πείνα και τις κακουχίες.Δεν ξεχνούμε ποτέ ότι η Πατρίδα μας θρήνησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, περίπου το 11% του πληθυσμού της, και κατατάσσεται μεταξύ των συμμαχικών κρατών, που υπέμειναν τις μεγαλύτερες απώλειες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας οφείλουν να μην λησμονούν τους αγώνες και τις διαχρονικές θυσίες των Ελλήνων για την ελευθερία, όταν άλλοι διαδραμάτιζαν τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου και εξακολουθούν, ακόμη και σήμερα, να αμφιταλαντεύονται – φαινομενικά – μεταξύ Δύσης και Ανατολής, προκειμένου να αποκομίσουν οφέλη εις βάρος των γειτόνων τους

79 χρόνια μετά το μεγαλειώδες ΌΧΙ, η Ελλάς παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο και εργάζεται αδιαλείπτως για την κυριαρχική ισότητα των κρατών και την προάσπιση των πανανθρώπινων αξιών. Ταυτόχρονα, όμως,επαγρυπνούμε για την προστασία των συνόρωνκαι την εθνική μας ασφάλεια.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Ζήτω το Έθνος!

Ζήτω η Πατρίδα!».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οικολογικά παραμύθια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας
Επόμενο άρθρο Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας