Ειδήσεις

Α. Βαγενά: Ο Τζόκερ ξεσκεπάζει το αυταρχικό κράτος της ΝΔ


Ο νεοφιλελευθερισμός/νεοσυντηρητισμός της ΝΔ έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο λογικής για μια δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα. Η αστυνομοκρατία και οι προχυμένες αναχρονιστικές πολιτικές που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα, επιβεβαιώνουν τη βαθιά ακροδεξιά συνείδηση της σημερινής κυβέρνησης.

Τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στους δύο αθηναϊκούς κινηματογράφους, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας «Τζόκερ», αποτελούν άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα αυτής της πολιτικής. Η εισβολή των αστυνομικών στα σινεμά και η προσαγωγή ανηλίκων με κλούβες, μας γυρνά πίσω σε σκοτεινές εποχές και νόμους Μεταξά και στη δεκαετία του ’50 που η «κανονικότητα» πρόσταζε την αστυνόμευση των ηθών των μαθητών και των φρονημάτων των ενηλίκων.

Σε μια χώρα που σήμερα οι νέοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από τα 17 τους χρόνια, είναι τουλάχιστον παράλογο να τους αφαιρείς το δικαίωμα της επιλογής της ταινίας που θα μπορούσαν παρακολουθήσουν, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι μετά από ένα χρόνο, στην ηλικία δηλαδή των 18 ετών, θα είναι πλέον σε θέση να το κρίνουν αυτό.

Μετά από όλα αυτά και αφού η κυβέρνηση συνειδητοποίησε τις εντυπώσεις που χάραζε στην κοινή γνώμη, επέλεξε να ακολουθήσει τη συνήθη πρακτική της πετώντας το μπαλάκι για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ως ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε, πως η κυβέρνηση, θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητήσει μια συγνώμη για το φιάσκο που διέσυρε τη χώρα πανευρωπαϊκά και τη γύρισε σε σκοτεινές δεκαετίες.

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή νερού στη Λάρισα την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Η ομιλία του Αντιπροέδρου του ΕΚΝΛ Γ. Μπλέκου στο συλλαλητήριο