Ειδήσεις

Λέσχη Ανάγνωσης για Παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών ανακοινώνει ότι τον Οκτώβριο, ξεκινά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Λέσχη Ανάγνωσης για Παιδιά, που θα λειτουργήσει φέτος στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Η Λέσχη Ανάγνωσης για Παιδιά έχει στόχο να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά βιβλία λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα ενδιαφέροντά τους και τις αναγνωστικές τους εμπειρίες.

Οι συναντήσεις θα εμπλουτίζονται με παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε κάποιο βιβλίο ή με αφορμή κάποιο βιβλίο, αλλά και με άλλες μορφές τέχνης όπως τα εικαστικά, ώστε να ‘’εγγραφεί’’ θετικά και ευχάριστα στο μυαλό των παιδιών η ανάγνωση. Πρόθεσή μας είναι να γοητευτούν τα παιδιά από την αναγνωστική διαδικασία και να κερδίσουν ένα φίλο και σύμμαχο παντοτινό: το βιβλίο.

Η Λέσχη απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, ένα Σάββατο τον μήνα, και ώρες 16:00-17:00 για τα παιδιά των τάξεων E΄- ΣΤ΄ Δημοτικού και 17:00-18:00 για τα παιδιά των τάξεων Β΄- Δ΄ Δημοτικού.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κόστος. Από τα παιδιά ζητείται η συνεπής παρουσία τους στις μηνιαίες συναντήσεις. Υπεύθυνη του σχεδιασμού των δραστηριοτήτων και του συντονισμού της Λέσχης αναλαμβάνει εθελοντικά  η κ. Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, συγγραφέας-εκπαιδευτικός.

Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, στις αντίστοιχες για κάθε τμήμα ώρες.

Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 2410-671173 και ώρες 8:00.-14:00, υπεύθυνη η κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Συντονίστρια:Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, συγγραφέας-εκπαιδευτικός,

Τόπος συναντήσεων: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας – Παιδικό τμήμα – Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, 3ος όροφος.

Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, Ρούσβελτ 59, Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 3ος όροφος, τηλ: 2410671173, e-mail: edimovivlio@hotmail.gr,

https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη της Σχολής Γονέων στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Οι Χριστιανοί της Ανατολής εκλιπαρούν για προστασία