Ειδήσεις

Προχωρούν τα έργα στο Δήμο Λαρισαίων


Νέα αυτοψία σε υπό εξέλιξη έργα στην πόλη της Λάρισας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

Πρώτος σταθμός ήταν τα έργα στην οδό Χρυσοχόου στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου. Η μεγάλη εργολαβία αναμόρφωσης των δρόμων της συνοικίας  με προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου,   έχει ξεκινήσει από το τμήμα της οδού Χρυσοχόου (από 23ης Οκτωβρίου εως την Ριζοπούλου – Περικλέους). Τα έργα συνεχίζονται κανονικά, ενώ αναμορφώνονται και όλοι οι κάθετοι δρόμοι (Γιαννιτσών, Ελευσίνας, Τροίας, Εκτορος).

Ο Απόστολος Καλογιάννης ενημερώθηκε για την εξέλιξη τρων εργασιών και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Οι παρεμβάσεις στο υπό κατασκευή τμήμα του δρόμου, αναμένεται να  έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Σημειώνεται επίσης ότι η ΔΕΥΑΛ αυτή την περίοδο πραγματοποιεί αντικαταστάσεις δικτύου στο τμήμα της Χρυσοχόου, από Ριζοπούλου εως Νικηταρά, προκειμένου να ακολουθήσουν αργότερα οι εργασίες αναμόρφωσης.

Ακολούθησε αυτοψία στο έργο της οδού Ασκληπιού, που μετατρέπεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας. Οι οικοδομικές εργασίες ανάπλασης του δρόμου βρίσκονται στα στάδιο της ολοκλήρωσης, ενώ θα ακολουθήσει η διαμόρφωση των χώρων πρασίνου, η τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού κ.α.    Το έργο είναι προϋπολογισμού 1εκατ. και χρηματοδοτείται από το Δήμο Λαρισαίων.

Μετά τα έργα στο ευρύτερο κέντρο της πόλης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων βρέθηκε στην συνοικία της Τούμπας, όπου σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται η κατασκευή της πλατείας της συνοικίας.

Η δημιουργία πλατείας στην συνοικία της Τούμπας, αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και βρίσκεται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Παστέρ – Πολ. Ζήλου – Καλαμά, δίπλα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της περιοχής

Το πάρκο διασχίζεται από χωμάτινους διαδρόμους πεζών με παράλληλη συγκρότηση ελεύθερων διαδρομών ποδηλάτων. Εντός του πάρκου τοποθετούνται καθιστικά για ξεκούραση και φαγητό. Στην βορεινή πλευρά του πάρκου εντάσσεται υδάτινη επιφάνεια ενώ το μικρό γήπεδο basket συμπληρώνει τις αθλητικές ανάγκες και δραστηριότητες μικρών και μεγάλων ατόμων.

Ραχοκοκκαλιά της πλατείας αποτελεί η ελαφριά ξύλινη κατασκευή (pergola) με ξύλινα καθιστικά ένθεν και ένθεν των πλευρών της, η οποία προσφέρει στεγασμένη αναμονή και σκιασμό, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την συνάθροιση και την κοινωνική συνοχή των χρηστών.

Επίσης, επί της οδού Πολ. Ζήλου και σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης εντάσσεται χώρος στάθμευσης δυναμικότητας 35 Ι.Χ. εκ των οποίων οι τρεις θέσεις για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ περίπου, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται επίσης ότι έχει προκηρυχθεί από το Δήμο Λαρισαίων το έργο της κατασκευής του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, ο δήμαρχος βρέθηκε και στο νέο αθλητικό πυρήνα   που δημιουργείται στην συνοικία με την κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλλευ, ενώ ολοκληρώνεται και η κατασκευή ενός επιπλέον πολυγηπέδου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε για άλλη μια φορά πως τα έργα στο Δήμο Λαρισαίων δεν έχουν σταματήσει, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το έργο που θα επιτελεστεί στην νέα θητεία θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με αυτό της προηγούμενης.  Αναφέρθηκε εκτενώς στην εξέλιξη των έργων που επισκέφθηκε, ενώ ειδικά για την συνοικία της Τούμπας επεσήμανε ότι με την κατασκευή της πλατείας, την ανέγερση του σχολείου και τη δημιουργία αθλητικών χώρων, ολοκληρώνονται βασικές και αναγκαίες υποδομές στην περιοχή.

Επίσης ο κ. Καλογιάννης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η οδός Ασκληπιού, όταν ολοκληρωθεί θα διαμορφώσει ένα όμορφο δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, συμπληρώνοντας πως έχουν δημοπρατηθεί ή δημοπρατούνται έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) όπως η αναμόρφωση της Ιουστινιανού, της Κολοκοτρώνη, της Λάμπρου Κατσώνη, της Ρούσβελτ – Ηλιοδώρου, της Κοραή – Νικοτσάρα κ.α.

Επίσης για τις παρεμβάσεις στον Αγιο Κωνσταντίνο, τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που επιλύει σοβαρά προβλήματα μιας από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του ευρύτερου κέντρου.

Ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους Λαρισαίους για την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές τονίζοντας ότι η ετυμηγορία των πολιτών αποτελεί εντολής συνέχειας του έργου που επιτελείται στο Δήμο μας.

Ο δήμαρχος στην αυτοψία του συνοδεύονταν από υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΕ: Η ένταξη μεταναστών στην αγορά εργασίας των κατασκευών
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή