Πρωτοσέλιδο

2,3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για το οδικό κύκλωμα του Κισσάβου


Το οδικό κύκλωμα Κισσάβου συντηρεί και αποκαθιστά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.360.000 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού των έργων  που αφορούν σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο μήκους 47 χιλιομέτρων. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς, παρεμβαίνουμε με έργα ουσίας βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του οδικού δικτύου της περιοχής του Κισσάβου. Με τα συγκεκριμένα έργα  δίνουμε λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας και στηρίζουμε τους ανθρώπους της παραγωγής και τους κατοίκους του ορεινού όγκου του Κισσάβου».

Δρόμος Συκούριο-Σπηλιά-Καταφύγιο

Συγκεκριμένα  το πρώτο έργο είναι  «Αποκατάσταση και προστασία του οδικού δικτύου Συκούριο-Σπηλιά-Καταφύγιο-Ορεινό Κύκλωμα Κισσάβου», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Το δίκτυο είχε σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Νοεμβρίου 2017, εξαιτίας των οποίων ο Δήμος Τεμπών κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Το παραπάνω οδικό δίκτυο αποτελεί τμήμα της επαρχιακής δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας ( επαρχιακή οδός 4) και οι εργασίες θα γίνουν μέσα στα διοικητικά του Δήμου Τεμπών. Το μήκος της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα ανέρχεται σε 25 χλμ ενώ το ασφαλτοστρωμένο πλάτος ποικίλλει από 6 έως 7 μέτρα, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Οι εργασίες συνίστανται σε:

-χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων και κατασκευής επιχωμάτων σε θέσεις καθιζήσεων

-συντήρηση της υποδομής και καθαρισμό – ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται φθορές από τη θεομηνία, κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης ή συρματοκιβωτίων σε θέσεις καταπτώσεων

-αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων σε θέσεις καθιζήσεων-έντονων ρηγματώσεων

-σήμανση επικίνδυνων θεάσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση του δρόμου

Δρόμος Καρύτσα –Σπηλιά

Το δεύτερο έργο είναι  «Συντήρηση της οδού Καρύτσα-Σπηλιά», προϋπολογισμού 860.000 ευρώ, μετά από ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Νοεμβρίου 2017 και εξαιτίας των οποίων ο Δήμος Αγιάς κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Το παραπάνω οδικό δίκτυο αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (επαρχιακή οδός 4) και οι εργασίες θα γίνουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς. Το μήκος της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα ανέρχεται σε 22 χιλιόμετρα, το ασφαλτοστρωμένο πλάτος ποικίλλει από 6 έως 7 μέτρα, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Οι εργασίες που θα γίνουν συνίστανται σε:

-χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων και κατασκευής επιχωμάτων σε θέσεις καθιζήσεων

-συντήρηση της υποδομής και καθαρισμό – ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε συνδυασμό κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου

-αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων σε θέσεις καθιζήσεων-έντονων ρηγματώσεων

-σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση του δρόμου.

 

Προηγούμενο άρθρο Αγώνες σκυταλοδρομίας για όλη την οικογένεια
Επόμενο άρθρο Διάλεξη στο Παν/μιο Θεσσαλίας