Ειδήσεις

Οι θέσεις της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ενόψει των εκλογών του ΤΕΕ


Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών, την Πέμπτη, 17.10.2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, «Ιωάννης Βαρνάς».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν σύντομα βιογραφικά όλων των υποψηφίων. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Μέγας Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λαρισαίων και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ, Διαμάντος Κωνσταντίνος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων, Καραλαριώτου Ειρήνη, ο Δήμαρχος Τυρνάβου και μέλος της ΔΚΜ, Κόκκουρας Ιωάννης καιο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Μακέδος Κωνσταντίνος,

Κατά την εκδήλωση ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Νίκος Παπαγεωργίου, επικεφαλής της ΔΚΜ και εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία του ΤΕΕ δήλωσε:

«Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών είναι μία από τις πλέον ιστορικές παρατάξεις στα δρώμενα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 1974 που ιδρύθηκε,  αποτελεί την δύναμη ευθύνης που εγγυάται την σταθερότητα της λειτουργίας του Επιμελητηρίου και την εκπλήρωση του θεσμικού του ρόλου. Είναι η παράταξη που ταυτίζει το ΤΕΕ με τους Μηχανικούς.Είναι η παράταξη που σέβεται την δημοκρατία, το πολιτικό ήθος, και το ήπιο πολιτικό κλίμα. Πάντα παρούσα στις μεγάλες αποφάσεις, σχεδιάζουμε το νέο ΤΕΕ.  Με βήματα τολμηρά αλλά ασφαλή. Να το φέρουμε ακόμη πιο κοντά στους μηχανικούς και στην κοινωνία.

Ως νέα διοίκηση, μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια πετύχαμε πολλά, με την βοήθεια δεκάδων συναδέλφων που συμμετείχαν στις Μόνιμες Επιτροπές του Τμήματος, με την αυτοδυναμία που μας έδωσαν οι συνάδελφοι μας στις προηγούμενες εκλογές και φυσικά με τη συνδρομή όλων των άξιων συναδέλφων, που στελέχωσαν και στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά μας.Αυτό είναι το ζητούμενο και τώρα. Καθαρή αυτοδυναμία, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Στις 3 Νοεμβρίου, ψηφίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Ψηφίζουμε ΔΚΜ.

Καλώ όλους τους συναδέλφους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, να προσέλθουν στις κάλπες. Διεκδικώ ως επικεφαλής της μεγάλης παράταξης, την ψήφο των συναδέλφων μας. Καλώ τους συναδέλφους, να στηρίξουν τους υποψηφίους της ΔΚΜ σε όλες τις κάλπες».

Ο Πρόεδρος της ΔΚΜ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας,Χρήστος Παληός, μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείαςκαι εκ νέου υποψήφιος δήλωσε:

«Η άψογη αμφίδρομη συνεργασία μεταξύ Κεντρικής Αντιπροσωπείας και του Προέδρου  Στασινού Γεώργιου, με το Τμήμα μας, έχει φέρει θετικά αποτελέσματα και για το ΤΕΕ αλλά και για τους Μηχανικούς.

Ως Κεντρικό ΤΕΕ, υλοποιήσαμε νέες υπηρεσίες για τους Μηχανικούς: Το ηλεκτρονικό σύστημα αδειών e-άδειες, την υπηρεσία δωρεάν νομικής πληροφόρησης NOMOS, το HELPDESΚγια τον ΚΕΝΑΚ, νομική και φοροτεχνική υποστήριξη, και υποστήριξη για θέματα ιδιωτικών έργων, μελετών, αυθαιρέτων.

Διεκδικήσαμε για τους Μηχανικούς τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη, την καθιέρωση της διαβάθμισης τεχνικής ευθύνης. Πιέζουμε συνεχώς για την ενεργοποίηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, για την ηλεκτρονική τράπεζα γης. Για την αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομές, για έκπτωση φόρου στις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και θωράκισης των κτιρίων. Βάλαμε το ασφαλιστικό των μηχανικών στο κέντρο των διεκδικήσεών μας με προσφυγές στην δικαιοσύνη και στο ΣτΕ.

Το αποτέλεσμα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, με την ανάδειξη της ΔΚΜ πρώτης δύναμης με αυξημένο κιόλας ποσοστό πανελλαδικά μαρτυρά πως οι μηχανικοί ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τη ΔΚΜ που αποδεδειγμένα είναι η παράταξη των μηχανικών.Καλώ όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις εκλογές ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις. Η Δ.Κ.Μ ενώνει , πρωτοστατεί και διεκδικεί».

Προηγούμενο άρθρο Υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών Τμημάτων του Παν/μίου Θεσσαλίας στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καρυδιές