Ειδήσεις

Με γιορτή στο ύπαιθρο έγινε η έναρξη των Κατηχητικών του Ι.Ν. Αγ. Αχιλλίου


Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς, στον υπαίθριο χώρο δίπλα από τον Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στον λόφο του Φρουρίου, από τους ιερείς του Αγίου Αχιλλίου, παρουσία κατηχητών, παιδιών και γονέων.

Ο π.Ραφαήλ,υπεύθυνος του κατηχητικού έργου του Ναού, καλοσώρισε με θέρμη τα παιδιά στο Κατηχητικό Σχολείο. Ευχαρίστησε τους γονείς, οι οποίοι στις δύσκολες αυτές μέρες, που γίνονται προσπάθειες για την αποχριστιανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, εμπιστεύονται την Εκκλησία και επιθυμούν την χριστιανική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Ευχήθηκε δε, στους φιλότιμους κατηχητές καλή δύναμη και φώτιση στο υπεύθυνο, αλλά τόσο όμορφο έργο της κατήχησης. Τους συνεχάρηκε για την αμέριστη βοήθειά τους, καθώς και για την έμπνευση που είχαν να διοργανώσουν μια διαφορετική γιορτή την πρώτη ημέρα των κατηχητικών μαθημάτων, στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον του λόφου του Φρουρίου.

Στη συνέχεια,οι κατηχητές είχαν την ευκαιρία να έχουν μια πρώτη επαφή με τα κατηχητόπουλά τους. Έπαιξαν παιχνίδια με τα παιδιά και προσέφεραν σε μικρούς και μεγάλους έναν πλούσιο μπουφέ με εδέσματα που ετοίμασαν οι ίδιοι. Οι γονείς ενθουσιάστηκαν για τον ζήλο και το μεράκι των κατηχητών, ενώ η χαρά των παιδιών δεν περιγράφεται.

Τα κατηχητικά μαθήματα του Ι.Μ.Ν.Αγ.Αχιλλίου θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή πρωί, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έως τις 12μ. και θα λειτουργούν τμήματα όλων των βαθμίδων(από προνήπια έως και Λύκειο).

Προηγούμενο άρθρο Στις 19 και 20 Οκτωβρίου η 3η Γιορτή Κάστανου στα Αμπελάκια
Επόμενο άρθρο Μια ζωή Μελίνα - Έκθεση στον Μύλο του Παππά