Μ. Χαρακόπουλος: «Ενίσχυση του Δήμου Αγιάς για τις ζημιές από τη θεομηνία»


Την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Αγιάς λόγω της έντονης κακοκαιρίας που έπληξε στις αρχές Φεβρουαρίου την περιοχή ζητά με αναφορά που κατέθεσε προ ημερών στη βουλή στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, συνηγορώντας στο συγκεκριμένο αίτημα του δήμου Αγιάς, αναφέρεται στις εκτεταμένες ζημιές που έπληξαν λόγω της πρωτοφανούς θεομηνίας τις υποδομές του δήμου και υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη για οικονομική του ενίσχυση από την πολιτεία.

Στο υπόμνημα του δήμου Αγιάς σημειώνονται τα εξής:
«Θυελλώδεις άνεμοι που ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ, έντονες ισχυρές  βροχοπτώσεις και έντονη χιονόπτωση άρχισαν να πλήττουν  το Δήμο Αγιάς στις 6/2ου το απόγευμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές του Δήμου. Ανεπανόρθωτες ζημιές έχουν υποστεί τα δίκτυα υποδομής (αντλιοστάσια, φωτισμός, ύδρευση).
Στο λιμάνι του Αγιοκάμπου εκτός από τα ψαροκάικα που έχουν βουλιάξει καταστράφηκε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, τα πίλαρ (διανομής νερού και ρεύματος).
Ο παραλιακός δρόμος Αγιοκάμπου – Βελίκας έχει υποστεί καθιζήσεις και σημαντικές διαβρώσεις. Τόνοι φερτών υλικών βρίσκονται πάνω στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα την διακοπή τις κυκλοφορίας. Παράλληλα στις ορεινές κοινότητες Ανατολής – Ελάφου – Σκλήθρου – Μελιβοίας – Καρίτσας όπως και στους παραλιακούς οικισμούς Παλιουριάς – Κουτσουπιάς το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο.
Όπως αντιλαμβάνεστε ο Δήμος μόνο με το μηχανολογικό του εξοπλισμό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα φυσικά φαινόμενα. Αναγκαστικά ήδη χρησιμοποιούμε ιδιωτικά χωματουργικά μηχανήματα ώστε να αποκαταστήσουμε άμεσα την κυκλοφορία.
Ζητάμε την άμεση βοήθειά σας, με κατ’ εξαίρεση χρηματοδότηση του Δήμου, ύψους 300.000 ευρώ τουλάχιστον, προκειμένου να αντικαταστήσουμε πλήρως τις ζημίες που προκλήθηκαν».

Προηγούμενο άρθρο Θ. Παρασκευούδη: «Τέρμα η ποσότητα, στροφή στην ποιότητα»
Επόμενο άρθρο Σύλληψη τριών αλλοδαπών για κλοπή και απόπειρα κλοπής