Ειδήσεις

Εντυπωσίασε το περίφημο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου


Εντυπωσίασε όλους , όχι μόνον τα δεκάδες πληρώματα  από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό , που βρέθηκαν στη Θεσσαλία  , για να λάβουν μέρος στο περίφημο και εντυπωσιακό   8ο Ιστορικό  Ράλλυ Όλυμπου  2019  (The Historic Rally of Olympian Gods ) -24η Μακεδονική Πλοήγηση  ,που  πραγματοποιήθηκε  φέτος στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλία , αλλά και τους χιλιάδες φίλους του κλασσικού αυτοκινήτου , που βρέθηκαν όχι μόνο στη Λάρισα και Βόλο, αλλά και στα δεκάδες χωριά απ’ όπου πέρασαν τα 70 κλασσικά οχήματα- αντίκα, που συμμετείχαν στο μεγάλο αυτό αγώνα.

Το περίφημο αυτό Ράλλυ  διοργανώνεται τα τελευταία  χρόνια από την πανίσχυρη  Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Ελασσόνα ,που το θεσμοθέτησε το έτος 2011 , σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Λαρισαίων, τον  Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  , με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Αλυτάρχης κ. Νίκος Μπιμπλιτζής).

 

Σπάνια αυτοκίνητα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκερι, Πήλιο, Κάρλα

Σημειώνεται ότι οι πολυπληθείς φίλοι του κλασσικού αυτοκινήτου , είχαν  την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν  τα μοναδικά οχήματα, που σπάνια ,πλέον , συναντά κανείς στους δρόμους,  σε όλη τη διαδρομή του Ράλλυ, η οποία ξεκίνησε από τη Λάρισα και έφτασε μέχρι το μακρινό Τρίκερι Μαγνησίας,  ενθουσιάζοντας τους οδηγούς , που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μοναδικά τοπία  του ΝΔ Πηλίου, γνωρίζοντας την ιστορία και τις γεύσεις ενός μαγικού προορισμού.

 

Μια πρωτότυπη συνεργασία  με τη Λέσχη VolosLens  για την ανάδειξη της Θεσσαλίας

 Οι διοργανωτές  αυτή τη φορά συνεργάστηκαν  με μια –αποδεδειγμένα- αξιόλoγη και καταξιωμένη  φωτογραφική Λέσχη, την VolosLens  Βόλου, με σκοπό ,μέσα από την κλασσική αυτοκίνηση και τη φωτογράφιση των κλασσικών  αυτοκίνητων,  στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Πηλίου ,της Κάρλας και της Θεσσαλίας , να  αναδείξουν τους μαγικούς «άγνωστους» προορισμούς της Θεσσαλίας , σε όλο τον κόσμο ,με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Σημειώνεται ότι η  φωτογραφική λέσχη VolosLens  δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στις καλλιτεχνικές φωτογραφικές εκδηλώσεις της περιοχής της Μαγνησίας και όχι μόνο (Πρόεδρος ο κ. Αργ. Ζαφειρίδης), ενώ η συμμετοχή της απογειώνει ακόμα περισσότερο  ένα γεγονός, όπως είναι το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου , που έχει εκατομμύρια φίλους του κλασσικού αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση, τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

Φέτος το Ιστορικό  Ράλλυ Ολύμπου  , ξεκίνησε, για μια ακόμα φορά,  από την κεντρική πλατεία της Λάρισας, την εκκίνηση του οποίου έκανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ από πλευράς Δήμου Λαρισαίων , που είναι και Συνδιοργανωτής Φορέας, την εκκίνηση έκανε  ο Αντιδήμαρχος  Πολεοδομίας & Ψηφιακών Πολιτικών – Έξυπνης πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος .

Στη συνέχεια τα πληρώματα επισκέφθηκαν τον Βόλο ,  όπου έγινε  ανασυγκρότηση και εκκίνηση από την παραλία, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 ,στις μία  το μεσημέρι , με προορισμό την Αγία Κυριακή Τρικερίου (Δήμος Ν. Πηλίου) και τα  πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία , τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα  που στηρίζουν την τοπική του οικονομία.

Το Σάββατο 5/10/2019 , η επιστροφή των πληρωμάτων από το Τρίκερι , έγινε ,μέσω Βυζίτσας Πηλίου , όπου έγινε μια μεγάλη στάση στον πασίγνωστο Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Εσπερίδες»  και είχαν μια θαυμάσια υποδοχή , με προσφορά τοπικών προϊόντων και γλυκισμάτων από τις γυναίκες του Συνεταιρισμού, προϊόντα των οποίων γίνονται ανάρπαστα σε αγορές εντός και εκτός Ελλάδος..

Την  Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 το Ράλλυ πέρασε, για πρώτη φορά , από τα Κανάλια και τη Λίμνη Κάρλα του  Δήμου Ρήγα Φεραίου, κάνοντας μια μεγάλη στάση, όπου όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και η πρόεδρος της κοινότητας Καναλίων κ. Φάκα Βασιλική, με τη στήριξη του Δήμου Ρ.Φεραίου, υποδέχτηκαν τα πληρώματα και πρόσφεραν μοναδικά τοπικά προϊόντα ,που με φροντίδα ετοίμασαν οι κάτοικοι του χωριού. Η φιλοξενία των κατοίκων συγκίνησε τα δεκάδες πληρώματα ,τα οποία  και ευχαρίστησαν όλους για την άριστη και ξεχωριστή τους φιλοξενία.

Ο μεγάλος τερματισμός του Ράλλυ έγινε στη Λάρισα,  την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 , μπροστά στο εντυπωσιακό Αρχαίο Θέατρο Λάρισας , όπου είναι το στρατηγικό κέντρο των Ράλλυ Ολύμπου , όλα αυτά τα χρόνια, αποτελώντας το γεγονός αυτό μια τεράστια διαφήμιση για την πόλη της Λάρισας .

 

Ένας θεσμός -διαφήμιση για την Ελλάδα

 Όπως δηλώνουν οι πρόεδροι της ΛΕΚΑΜ κ. Γ.Τσάλιος και του Δικτύου  «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κώστας Σκριάπας : “ τα Ράλλυ Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν  εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται  , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραιβία») , τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη”.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Να ξεπεράσουμε λανθασμένες νοοτροπίες για δωρεά οργάνων
Επόμενο άρθρο Συνέχεια συλλήψεων για τις παράνομες ανασκαφές