Ειδήσεις

Κέλλας: Επέτειος για την Ελασσόνα και όλη την Ελλάδα


«Σήμερα δεν γιορτάζει μόνο η Ελασσόνα, αλλά όλη η Ελλάδα. Οι μεγάλες νίκες, που κατήγαγε ο Ελληνικός Στρατός, έναντι των Τούρκων κατακτητών στην Ελασσόνα και το Σαραντάπορο οδήγησαν στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, της Ηπείρου και των Νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς και στην ένωση με την Κρήτη.

Αρχής γενομένης από την πόλη και την Επαρχία της Ελασσόνας, η «πικρή» εμπειρία του «ατυχούς» ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897 μεταβλήθηκε σε θρίαμβο της Ελλάδας και του Ελληνισμού έναντι των Τούρκων και των Βουλγάρων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους.»

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από την Ελασσόνα, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και της επαρχίας από τον τουρκικό ζυγό, προσθέτοντας:

«Δεν ξεχνούμε ποτέ τις αναρίθμητες θυσίες των στρατιωτικών μας, που έδωσαν το αίμα τους και έπεσαν στα πεδία των μαχών για την Πατρίδα. Τους ευγνωμονούμε και προσευχόμαστε για αυτούς. Συγχρόνως, ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά σύρραξη και να επιλύουμε πάντοτε τις διαφορές με τους γείτονές μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή οργάνωση.

Η Ελλάδα διανύει, σήμερα, μία περίοδο ανάταξης και ανασυγκρότησης ενισχύοντας βαθμηδόν τη θέση της σε ευρωπαϊκό, διαπεριφερειακό και διεθνές επίπεδο. Σε αυτή τη νέα εποχή, η Ελληνική Κυβέρνηση τείνει χείρα φιλίας και συνεργασίας προς όλους επί τη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού».

 

Προηγούμενο άρθρο Σε σχολεία της Αγιάς η ΚΑΕ Λάρισα
Επόμενο άρθρο Νέο αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο αποκτά το Ομόλιο