Β. Αλεξανδρίδου: «Σε περιόδους κρίσης η ισότητα δεν είναι πολυτέλεια…»


-Το # HYPERLINK “https://www.isotita.gr/var/uploads/HOME%20PAGE/ETHNIKO%20PROGRAMMA_MAY-2011.pdf” Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013 συζήτησε η Λαρισαία βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου με τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας κα Μαρία Στρατηγάκη

«Στη μεγαλύτερη κρίση που βιώνει η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, θέματα που έχουν να κάνουν με αξίες, όπως είναι η ισότητα, δοκιμάζονται πολύ πιο σκληρά από ότι σε άλλες πιο ομαλές φάσεις.
Ωστόσο, σε περιόδους κρίσης η ισότητα των φύλων δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική συνιστώσα της αναπτυξιακής, κοινωνικής και πολιτιστικής πολιτικής με την οποία επιχειρείται η διέξοδος από την κρίση.
Με άλλα λόγια, η ισότητα των φύλων αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη, απασχόληση, ανταγωνιστικότητα και κοινωνική συνοχή».
Αυτή ήταν η βασική διαπίστωση σε συνάντηση που είχε η Λαρισαία βουλευτής κα Βάσω Αλεξανδρίδου είχε με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και τη Γενική Γραμματέα Ισότητας κα Μαρία Στρατηγάκη.
Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση της πορείας υλοποίησης του # HYPERLINK “https://www.isotita.gr/var/uploads/HOME%20PAGE/ETHNIKO%20PROGRAMMA_MAY-2011.pdf” Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013, ενώ η κα Μαρία Στρατηγάκη ανέπτυξε τους τρεις βασικούς άξονες δράσης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας:
-«Ο ένας είναι η ένταξη της ισότητας σε όλες τις πολιτικές, σε κεντρικό, περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο.
-Ο δεύτερος άξονας είναι η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών. Λειτουργεί ήδη πανελλαδική γραμμή SOS, τη 15900 και αναπτύσσονται συμβουλευτικά κέντρα και ξενώνες στις έδρες των Περιφερειών, όπου οι Δήμοι των εδρών των Περιφερειών έχουν αναλάβει να κάνουν έναν ξενώνα και η Γραμματεία Ισότητας κάνει ένα συμβουλευτικό κέντρο σε κάθε έδρα Περιφέρειας.
-Το τρίτο είναι η προώθηση συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων καθώς τα ποσοστά παραμένουν χαμηλά».

Προηγούμενο άρθρο Στο Σύνδεσμο Λαρισαίων Αθηνών η Βάσω Αλεξανδρίδου
Επόμενο άρθρο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ - ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 3η ΚΥΨΕΛΗ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ