Ειδήσεις

Κέλλας: Ιερό το δικαίωμα της απεργίας, εφόσον την αποφασίζουν οι πολλοί


«Απήργησαν ολίγοι και ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες. Κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό. Όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια, η κυκλοφορία στο κέντρο παρέλυσε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάει ο κόσμος στις δουλειές του.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό, εφόσον την αποφασίζουν οι πολλοί.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, σημειώνοντας:

«Αυτά θα ρυθμιστούν με το πολυνομοσχέδιο, που θα έρθει στη Βουλή. Τα σωματεία θα μπορούν να απεργούν, εφόσον αυτό αποφασίζεται από την πλειοψηφία του εκάστοτε σωματείου, από το 50 + 1% δηλαδή και όχι από μειοψηφίες συνδικαλιστών που δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους. Η συγκεκριμένη κατάσταση πρέπει να τελειώσει, διότι στις 7 Ιουλίουέγιναν εκλογές και πλέον είμαστε σε μια νέα εποχή.Η απεργία θα αποφασίζεται από την πλειοψηφία των εργαζομένων»

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός απάντησε στους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «εργασιακής κηδεμονίας», επισημαίνοντας:

«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευσταθούν καιτο γνωρίζουν και ίδιοι.

Η Κυβέρνηση παρέτεινε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ είχε λήξει στις 30 Ιουνίου. Η ΝΔ είναι εκείνη, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια τον αγώνα κατά της αδήλωτης εργασίας, δίνοντας κίνητρα για το πλήρες ωράριο και αυξάνοντας κατά 12% την υπερωριακή απασχόληση. Επιπλέον, σε επιχειρήσεις, που είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση, εφόσον συμφωνούν εργοδότες και εργαζόμενοι, θα δίνεται η δυνατότητα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, να υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Θα τα δουν όλα στο πολυνομοσχέδιο και ας μην προτρέχουν».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ο αν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επεσήμανε:

«Δεν το μετέτρεψε η ΝΔ σε μεταναστευτικό.Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το 2015 η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων ήταν Σύριοι πρόσφυγες που έρχονταν από εμπόλεμες ζώνες, ενώ τώρα συμβαίνει το αντίστροφο. Το μεταναστευτικό δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές και βαθύτατα γεωπολιτικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικόζήτημα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος. Τα σύνορα του Αιγαίου είναι και σύνορα της ΕΕ, που οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα. Η Κυβέρνησή μας ασκεί μία εντελώς διαφορετική πολιτική σε σχέση με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τα“ανοικτάσύνορα” έχουν τελειώσει, ενώ οι διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων ασύλου θα επιταχυνθούν όπως και οι επαναπροωθήσεις. Παράλληλα, λαμβάνουμε πρωτοβουλίεςγια τη διεθνοποίηση του προβλήματος».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Λύσσας
Επόμενο άρθρο Ανοίγει τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Λάρισας