Ειδήσεις

Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας


Αυτή την Κυριακή  6/10 η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας κάνει την εναρκτήρια προβολή της χειμερινής περιόδου 2019- 2020.Η πρώτη μας ταινία είναι το « Τσάι στη Σαχάρα» του Μπερνάρντο  Μπερτολούτσι, βρετανοϊταλική παραγωγή, με τους Τζον Μάλκοβιτς και  Ντέμπρα Γουίνγκερ, διάρκειας 138’

1990: Ο μεγάλος Ιταλός Σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, τρία χρόνια μετά τον μεγάλο θρίαμβό του «Τελευταίος Αυτοκράτορας» και τα 9  Όσκαρ  μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο ορόσημο -σχεδόν αυτοβιογραφικό- του Paul Bowles «The Sheltering Sky» Ή αλλιώς η ιστορία ενός ζευγαριού καλλιτεχνών από την Αμερική που προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση που περνάει η σχέση τους ,αποφασίζουν να κάνουν ένα ταξίδι ζωής και να περιπλανηθούν στην Ταγγέρη και στη Σαχάρα.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα προδίκαζε το γεγονός για μία μεγάλη, κλασσική και αναλλοίωτη όπως αποδεικνύεται στον χρόνο ταινία, όμως ο Bertolucci έκανε αυτό που έπρεπε. Αποφάσισε να αφήσει το φολκλόρ στην άκρη και να αφηγηθεί ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης δύο ανθρώπων που προσπαθούν να σώσουν την σχέση τους, με φόντο οπτικά και ηχητικά την μυστηριώδη Βόρεια Αφρική  και την αχανή έρημο. Το ζευγάρι προσπαθεί κάτω από τον καινούργιο και προστατευτικό νέο ουρανό (The Sheltering Sky) να βρει ένα καταφύγιο προκειμένου να σωθεί από την φθορά που έχει προκαλέσει ο χρόνος στην σχέση τους, μάταια όμως καθώς κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου το ζευγάρι θα καταδυθεί τόσο βαθιά που θα αναδείξει την πραγματική έρημο που τους χωρίζει.

To Τσάι στην Σαχάρα είναι μια ταινία που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σχεδόν μυσταγωγικά για να την κατανοήσουμε και όχι ως άλλο ένα κινηματογραφικό έπος.

Αριστουργηματική δουλειά στη φωτογραφία του τρεις φορές βραβευμένου με Όσκαρ Vittorio  Storaro, μαγική, βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ,μουσική των Σακαμότο και Χόροβιτς και ακαταμάχητο δίδυμο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η προβολή θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

Η είσοδος, όπως πάντα , είναι δωρεάν

Προηγούμενο άρθρο Μία ακόμα σύλληψη για τις παράνομες ανασκαφές σε περιοχές της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση παρουσίασης αρχαιολογικού έργου στο Συκούριο