Ειδήσεις

Δενδροφύτευση στη Βοτανική από το ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας


Το ΚΔΑΠ “Κιβωτός της Σοφίας”, στο πλαίσιο της προσπάθειας  να μεταδώσει την αγάπη για τη φύση και τη σημαντικότητα του περιβάλλοντος στη ζωή όλων μας, οργανώνει δενδροφύτευση υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, του Αντιδήμαρχου Πρασίνου κ. Γιώργου Ζαούτσου, του διευθυντή Πρασίνου κ. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου και του περιβαλλοντολόγου  και υπεύθυνου της Βοτανικής συλλογής κ. Χρήστου Μανούσιου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από μαθητές του ΚΔΑΠ, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί, στη Βοτανική συλλογή, στο πάρκο του Αλκαζάρ.

Ο χώρος της Βοτανικής συλλογής εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση περίπου 3.000m2 με 11 θεματικά διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαδρόμους και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες, αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας για την απεργία
Επόμενο άρθρο Επιστολή της Άννας Βαγενά-Κηλαηδόνη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος