Ροντούλης Αστέριος:«Να διατηρηθεί το Λιμεναρχείο Στομίου»


Αλγεινή εντύπωση και οξείες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάργηση του Λιμεναρχείου Στομίου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στον νομό Λάρισας λειτουργούν το Λιμεναρχείο Στομίου και ο Λιμενικός Σταθμός Αγιοκάμπου. Σκοπός τους είναι η φρούρηση και ο έλεγχος των λιμένων, των πάσης φύσεως λιμενικών έργων και εγκαταστάσεων, η διάσωση κινδυνευόντων στη θάλασσα, η αντιμετώπιση διαφόρων εκτάκτων γεγονότων που αφορούν την θαλάσσια συγκοινωνία, η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και γενικά ο έλεγχος των χωρικών υδάτων.
Με δεδομένο το γεγονός ότι στα παράλια του νομού Λάρισας έχει σημειωθεί μια συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση, οι ενέργειες της Πολιτείας προς την κατεύθυνση, όχι μόνο, της ύπαρξης, αλλά και της ουσιαστικής αναβάθμισης, και των δύο λιμενικών αρχών είναι απολύτως απαραίτητη. Άλλωστε η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί  και πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα μιας οργανωμένης πολιτείας.

Προηγούμενο άρθρο Mάξιμος Χαρακόπουλος: Λύση στην περικοπή της εξίσωσης αποζημίωσης 6-3-2012
Επόμενο άρθρο Σύλληψη Λαρισαίου για κλοπή