Ειδήσεις

Το ΕΚΛ καταγγέλλει την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο 7ο ΕΠΑΛ


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καταγγέλλει την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο 7ο ΕΠΑΛ, με την προσαγωγή 10μαθητών στο αστυνομικό τμήμα.

Την στιγμή που η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και 3 εβδομάδες και οι ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, σε βιβλία και σε καθηγητές είναι μεγάλες, αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, πραγματοποίησαν έφοδο προσάγοντας 10 μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σχολείο τους. Πρόσχημα για τις εν λόγω προσαγωγές ήταν ζημιές που έχουν πραγματοποιηθεί προηγούμενες χρονιές ,καθώς και η παραβατική συμπεριφορά κάποιων μαθητών!!!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, αφού θέλει να νομιμοποιήσει την παρουσία της αστυνομίας στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς. Εφαρμόζει στην πράξη το δόγμα «νόμος και τάξη» ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν οι δυνάμεις καταστολής να δρουν ενάντια στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Στόχος τους είναι να τρομοκρατηθούν οι μαθητές και όποιος γενικότερα σηκώνει κεφάλι και αντιστέκεται. Να επικρατεί σιγή ιχθύος συνολικότερα για να μπορέσουν να εφαρμόσουν ανεμπόδιστα τις αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου. Οι σημερινοί μαθητές και η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης, να μάθει από τώρα να μην αγωνίζεται για να μην δημιουργεί και τα επόμενα χρόνια «προβλήματα» στην εργοδοσία. Να είναι δηλαδή «καλοί» εργάτες για να μην έχουν πρόβλημα και χάσουν την δουλειά τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα των μαθητών! Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα   δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, υλικοτεχνικής υποδομής. Για όλα αυτά σφυρίζουν αδιάφορα,

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  να απαντήσουν με τον αγώνα τους  στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, στην αντιλαϊκή πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής τάξης,  που τσακίζει τη ζωή τους.

Να απαιτήσουν να  σταματήσει   η τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών,  να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.

 

«Οι εισαγγελείς, η Αστυνομία, οι χειροπέδες,  δεν έχουν θέση στα σχολεία»

 

Απαιτούμε :

  • Να αποσυρθούν άμεσα οι καταγγελίες και η μήνυση.
  • Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στον Άγ. Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Τι να προσέξουμε αν αλλάξουμε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας