Ειδήσεις

Συνάντηση Κέλλα με τον Υπουργό Υποδομών


«Τα έργα των υπογειοποιήσεων των σιδηροδρομικών γραμμών είναι πολύ δύσκολα και πολύ ακριβά, ενώ έρευνες δείχνουν ότι τα σιδηροδρομικά έργα σε σχέση με τα οδικά, ξεπερνούν κάθε προηγούμενο στις υπερβάσεις χρονοδιαγραμμάτων και κόστους.

Για τη Λάρισα, μπορούμε να εξετάσουμε το ζήτημα της βύθισης της σιδηροδρομικής γραμμής».

Τα ανωτέρω ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, βουλευτή ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, ο οποίος, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ για τον διορισμό της νέας διοίκησης της «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε» αναφέρθηκε στην ασφάλεια των πολιτών της Λάρισας, σε σχέση με τις σιδηροδρομικές γραμμές, επισημαίνοντας:

«Στη Λάρισα οι γραμμές του τρένου “κόβουν” την πόλη στα δύο και δεν υφίστανται οι ελάχιστες συνθήκες ασφάλειας! Μόνο κατά τα δύο τελευταία χρόνια, δύο παιδάκια έχασαν τη ζωή τους!

Είναι απαράδεκτο οι σιδηροδρομικές γραμμές να διέρχονται μέσα από τον αστικό ιστό και να μην υπάρχει ασφαλής περίφραξη, ούτε τα απαραίτητα ηχοπετάσματα, έως ότου δούμε τι μπορεί να γίνει με το ζήτημα της υπογειοποίησης των γραμμών, που είναι πολυσυζητημένο, χρονίζον και χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Επιπλέον, θα μπορούσαμε να προτείνουμε τη μεταφορά του σταθμού εκτός πόλης, αλλά στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις οι σταθμοί βρίσκονται στο κέντρο και συνιστούν μέρος του πυρήνα της κοινωνικοοικονομικής ζωής».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε τη σημασία που έχει ο σιδηροδρομικός σταθμός της Λάρισας για τις εμπορικές μεταφορές, σημειώνοντας:

«Ο σταθμός της Λάρισας έχει κομβική θέση στην ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας και στην αύξηση της εμπορευματικής κίνησης, εφόσον αντιμετωπιστούν σύνθετα ζητήματα πολλών ετών.

Η Κεντρική Ευρώπη συνιστά πρότυπο για την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, που θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε με την επένδυση της COSCO στο Λιμάνι του Πειραιά, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα προχωρήσει».

Τέλος, ο αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κατά τη διαδοχική συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ για τον διορισμό του νέου Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, έθεσε το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισας-Βόλου, ζητώντας την υλοποίησή του, δεδομένου ότι ο Υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής υποστήριξε κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής ότι το μέλλον του σιδηροδρόμου είναι στην ηλεκτροκίνηση.

 

Προηγούμενο άρθρο Απεργιακή συγκέντρωση στην Ελασσόνα
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Αναγκαία η συνεργασία των Ορθοδόξων και Καθολικών