Ειδήσεις

Στην Αρχαία Ολυμπία η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων


Με μια εξαιρετική εμφάνιση η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων «άνοιξε» την φετινή χορωδιακή χρονιά. Προσκαλεσμένη από τη μικτή χορωδία Πύργου πήρε μέρος στο 4ο χορωδιακό φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχαν η Μικτή χορωδία Πύργου, η Δημοτική χορωδία Φαρσάλων, η Πολυφωνική χορωδία Μυτιλήνης, η Χορωδία λέσχης Φιλόμουσων Λάρισας, και η Χορωδία δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου «ΣΥΓΓΡΕΙΟΝ»

Η Δημοτική χορωδία Φαρσάλων παρουσίασε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων δημιουργών και κατενθουσίασε το φιλόμουσο κοινό που είχε κατακλύσει το χώρο της συναυλίας.

Στο πιάνο συνόδευε η καθηγήτρια μουσικής Κατερίνα Ζαρογιάννου και τη χορωδία διηύθυνε ο Κωσταντίνος Μάτης.

Χαιρετίζοντας την παρουσία της χορωδίας στην Αρχαία Ολυμπία ο Δήμαρχος της πόλης Τάκης Αντωνακόπουλος συνεχάρη τους χορωδούς για την εξαιρετική τους εμφάνιση και παρέδωσε στον πρόεδρο της χορωδίας κ Γιάννη Μαλέτσικα τιμητική πλακέτα.

Η χορωδία αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο της επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο κάστρο της Πάτρας, στο Ρωμαϊκό Ωδείο στον Άγιο Ανδρέα, στο μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, τον αρχαιολογικό χώρο και τα δύο μουσεία της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τη χορωδία συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Φαρσάλων Νίκος Γκατζόγιας ο οποίος έδωσε την τιμητική πλακέτα εκ μέρους της χορωδίας Πύργου στη χορωδία της Λάρισας.

Επομένη εμφάνιση της χορωδίας την Παρασκευή 27/9 στο 18ο χορωδιακό φεστιβάλ που με τις χορωδίες Γρεβενών Βόλου και Τρικάλων θα δώσουν μια μουσική νότα δροσιάς στην πόλη.

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Κώστα Κολλάτου για την δωρεάν μετακίνηση των δημοτών
Επόμενο άρθρο Απεργιακή συγκέντρωση στην Ελασσόνα