Ειδήσεις

Στο δρόμο οι αγρότες για τις τιμές του βαμβακιού


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τρακτέρ, πραγματοποίησαν οι αγρότες της Καρδίτσας στην κεντρική πλατεία του Παλαμά. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν κυρίως στις χαμηλές τιμές του βαμβακιού, μια εξέλιξη, όπως πρόσθεσαν, που περιορίζει δραματικά τα έσοδά τους. Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα στους αγρότες «να αντιδράσουν άμεσα και να συσπειρωθούν στον αγώνα για την διαφύλαξη των κόπων τους που χάνονται».

Ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) κ. Σωτήρης Γιαννακός, αναφερόμενος στο διεκδικητικό πλαίσιο για το βαμβάκι, έκανε λόγο για κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος, άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος, σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται σε μείωση των τιμών και σε ζημιές στην παραγωγή που γίνονται χωρίς να υπάρχει ευθύνη των καλλιεργητών.

Παρατεταγμένα τρακτέρ στον Πλατύκαμπο

Με τα τρακτέρ τους βγήκαν στο δρόμο και οι αγρότες της Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές στο βαμβάκι. Τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα δίπλα στο οδόστρωμα, με τους αγρότες να αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης που έχουν προγραμματίσει οι συνάδελφοι τους στην Αθήνα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε δήλωσή του το μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Ντάντης Αχιλλέας, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις τιμές του βαμβακιού, σημειώνοντας πως «για την κατάσταση ευθύνονται οι εκκοκιστές και η κυβέρνηση».

www.in.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτό εργαστήριο Υποκριτικής με μάσκα
Επόμενο άρθρο Η Μήδεια του Ευριπίδη στο Διαχρονικό Μουσείο