Έγκριση δημοπράτησης για το έργο «Ολοκλήρωση κόμβου & οδός πρόσβασης προς Σ.Μ.Α. Αγιάς», προϋπολογισμού 290.000 ευρώ


Αναβαθμίζεται η πρόσβαση των απορριμματοφόρων οχημάτων προς το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Αγιάς μετά την έγκριση δημοπράτησης, που δόθηκε σήμερα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στο έργο «Ολοκλήρωση κόμβου & οδός πρόσβασης προς Σ.Μ.Α. Αγιάς», προϋπολογισμού «290.000,00€» (με ΦΠΑ).
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό δημιουργούμε ασφαλή πρόσβαση για την κίνηση των μεγάλων οχημάτων προς τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Αγιάς. Με τη δημιουργία επιπλέον λωρίδας αλλά και με τη διαπλάτυνση του κόμβου θα απαλειφθούν πλέον οι κίνδυνοι που υπάρχουν σήμερα από τη χρήση της οδού Λάρισας – Αγιάς εκτός του οδικού κόμβου».
Ειδικότερα, προβλέπεται να εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες πλήρους διάνοιξής της οδού, ώστε να αποκτήσει τελικά διατομή οδοστρώματος 6,00m/7,50m, και κατασκευή επιχωμάτων για την οριζοντιογραφική και μηκοτομική βελτίωσή της. Επιπλέον, χρειάζεται η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου παρά το έρεισμα σε μήκος 300,00m περίπου και σωληνωτού αγωγού για την απαγωγή των ομβρίων υδάτων προς παρακείμενο αποδέκτη. Επειδή, δέχεται βαρειά κυκλοφορία κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή στρώσης του επιχώματος με υλικά κατηγ. Ε4. Για τον ίδιο λόγο η οδοστρωσία πρέπει να αποτελείται από δύο στρώσεις υπόβασης της Π.Τ.Π. Ο-150 και δύο στρώσεις βάσης της Π.Τ.Π. Ο-155. Τέλος προτείνεται μία ασφαλτική στρώση βάσης και μία ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05m έκαστη, καθώς και η απαραίτητη σήμανση. Ο τύπος και το πάχος των ανωτέρων στρώσεων οδοστρωσίας και ασφαλτικών προτείνονται και για την κατασκευή της λωρίδας επιβράδυνσης επί της οδού Λάρισας-Αγιάς μήκους 110,00m περίπου.
Το έργο έχει ως αντικείμενο την βελτίωση των χαρακτηριστικών του κόμβου και της οδού πρόσβασης προς τον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων Αγιάς. Συγκεκριμένα προβλέπεται η δημιουργία μίας επιπλέον λωρίδας επιβράδυνσης κυκλοφορίας επί της οδού Λάρισας – Αγιάς στο ύψος του κόμβου, η διάνοιξη του κόμβου και της οδού πρόσβασης, καθώς και η ασφαλτόστρωσή τους.
Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 31/01/2012 με δικαιούχο και κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Διαβούλευση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων
Επόμενο άρθρο Απόλυτα επιτυχημένη η συνάντηση του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»με τα Μέλη του για την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας