Ειδήσεις

Άνοιξε μετά από 8 χρόνια το νηπιαγωγείο στα Καλύβια Ελασσόνας


Όταν οι Έλληνες άρχισαν τις προηγούμενες δεκαετίες να εγκαταλείπουν την επαρχία για τα… μάτια της πρωτεύουσας, πολλά χωριά ερημώθηκαν και αρκετά από αυτά οδηγήθηκαν σε αργό «θάνατο».

Η οικονομική κρίση ανάγκασε ουκ ολίγους νέους και νέες να κάνουν την αντίθετη διαδρομή και να επιστρέψουν στις ρίζες τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα Καλύβια Ελασσόνας.

Το τελευταίο διάστημα αρκετά νέα ζευγάρια γύρισαν στο χωρίο (νέοι κτηνοτρόφοι και αγρότες) οι οποίοι σταδιακά δημιουργούν τις δικές τους οικογένειες.

Καταγράφηκαν επίσης πολλές γεννήσεις παιδιών και την προσεχή χρονιά υπάρχουν 8 νήπια στο χωριό.

Μετά από συνεργασία όλων τον εμπλεκόμενων φορέων το νηπιαγωγείο στα Καλύβια θα λειτουργήσει ξανά και το κουδούνι του σχολείου θα χτυπήσει στο χωριό μετά από οχτώ χρόνια που παρέμενε κλειστό.

«Σε μια περίοδο που είχαμε συνηθίσει ότι σχολεία στα χωριά να κλείνουν έχουμε το ευχάριστο γεγονός το νηπιαγωγείο στα Καλύβια να ανοίξει ξανά ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων που όλοι οι φορείς υποστηρίξαμε από την πρώτη στιγμή» δήλωσε ο Θανάσης Παιδής ο όποιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης κ. Δοδοντσάκη όσο και την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδοπούλου για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν.

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος Εκπ/κών Α΄θμιας Λάρισας: Όλοι στην 24ωρη απεργία
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Τροπολογία αναστολής δημοπρασιών στις υπό εκκαθάριση Ενώσεις