Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Το θέμα των Ιατρικών Εργαστηρίων δεν έχει κλείσει


Συνάντηση πραγματοποίησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά-Κηλαηδόνη με τις εκπροσώπους του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων Λάρισας Κωνσταντέλλου Βασιλική και Ντεντγκιονάι Γκέρτα.

Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, μετά και τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το αντίστοιχο ΑΕΙ, καταργήθηκε ενώ πληρούσε όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές (επαγγελματική αποκατάσταση, υψηλή βάση εισαγωγής, σύγχρονες υποδομές, μέλη ΔΕΠ), ώστε να αποτελέσει ειδικότητα (κατεύθυνση) στο νεοσύστατο τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών, όπως συνέβη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Η κ. Βαγενά-Κηλαηδόνη, όπως είναι γνωστό έδωσε σκληρή μάχη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στην Ολομέλεια για την συνέχιση της λειτουργείας του συγκεκριμένου τμήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους αφουγκράστηκε τα αιτήματα των φοιτητριών του τμήματος, τα οποία χαρακτήρισε απολύτως δίκαια και δεσμεύτηκε πως θα είναι και πάλι διπλά τους μέχρι και την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις φυγόποινων στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Διακοπή νερού την Τετάρτη σε διάφορα σημεία της Λάρισας