Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι χριστιανικές αξίες διαμόρφωσαν την Ευρώπη


«Ο Σταυρός, εκτός από θρησκευτικό σύμβολο, για εμάς τους Έλληνες είναι και εθνικό σύμβολο. Ο Σταυρός είναι στη γαλανόλευκη και αποτελεί το εθνόσημό μας. Ας μην το λησμονούν αυτό όσοι στο όνομα μιας δήθεν ανεξιθρησκείας μιλούν απερίσκεπτα για αποκαθήλωση θρησκευτικών συμβόλων σε σχολεία, δικαστήρια κ.α. Πέρυσι στη Βαυαρία ψηφίστηκε η “διάταξη του Εσταυρωμένου” που επιβάλει στην είσοδο όλων των δημοσίων κτηρίων να υπάρχει ο Σταυρός για να υπενθυμίζει σε όλους ότι η Ευρώπη έχει διαμορφωθεί με βάση τις χριστιανικές αξίες, που νιώθουν ότι απειλούνται από την ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών με εντελώς ξένο πολιτισμικό-αξιακό φορτίο!». Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις στην κατάμεστη πλατεία του Σταυρού Φαρσάλων μετά τον πανηγυρικό εσπερινό που τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

 

Το ελληνικό καλοκαίρι καλά κρατεί…

Ο Θεσσαλός πολιτικός με αφορμή το 12ο Αντάμωμα Δεμερλιωτών που οργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σταυρού τους συνεχάρη για τη δράση τους «που συμβάλει στη διατήρηση ηθών και εθίμων του τόπου και εντέλει στην εθνική μας αυτογνωσία! Τι κι αν είμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη, το ελληνικό καλοκαίρι καλά κρατεί, και μαζί με αυτό τα ανταμώματα στων Ελλήνων τις κοινότητες. Είναι αναμφίβολα ευκαιρία για διασκέδαση, αλλά και για ανανέωση των δεσμών μας με τους απόδημους».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι το πανηγύρι της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας τον ενέπνευσε «για τη συγγραφή ενός διηγήματος που πρωτοκυκλοφόρησε ως ένθετο καλοκαιρινό ανάγνωσμα στην εφημερίδα “Ελευθερία” με ακούσματα των παιδικών μου χρόνων. Αγνοούσα, όμως, ότι κάποτε ο Σταυρός είχε δυο σινεμά, όπως πληροφορήθηκα απόψε, που μαρτυρά ότι ήταν ένα από τα πιο ζωντανά κεφαλοχώρια του νομού. Αλλά και σήμερα ο Σταυρός, το Δεμερλί, “αντιστέκεται” σε σχέση με τα περισσότερα χωριά που δυστυχώς έχουν ερημώσει».

Προηγούμενο άρθρο Νέος εξοπλισμός για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από το ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Τα έργα στον Αχελώο πρέπει να ξεκινήσουν χθες