Ειδήσεις

Στις 17 Σεπτεμβρίου η μελέτη για τα αρδευτικά Σμοκόβου


Στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για την ανάθεση σύμβασης για την μελέτη των αρδευτικών δικτύων της περιοχής Σμοκόβου με τα απαιτούμενα τεχνικά έργα, όπως προκύπτει από την απάντηση στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος που έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που είχε αποδέκτης παραπόνων κατοίκων του Σταύρου για τη μη ολοκλήρωση του έργου που θα δώσει λύση στο αρδευτικό πρόβλημα του χωριού με νερό από το Σμόκοβο, αλλά και για την απουσία υπεύθυνης ενημέρωσης, με ερώτησή του ζήτησε να πληροφορηθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να υπάρξει κλειστό κύκλωμα υπόγειων αγωγών από το Ν. Ικόνιο Καρδίτσας στον Σταυρό Φαρσάλων, που θα επιτρέψει την άρδευση με νερό από το φράγμα Σμοκόβου.

Στην απάντησή του ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι το έργο «ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΜΟΚΟΒΟΥ» έχει χαρακτηριστεί «ως έργο Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό» και «εγκρίθηκε η ένταξή του στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», ενώ «εγκρίθηκε δέσμευση προϋπολογισμού ποσού 3.000.000,00 ευρώ για την σύναψη δημόσιας σύμβασης εκπόνησης της μελέτης “ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΜΟΚΟΒΟΥ”».

Επίσης γνωστοποιεί ότι με Απόφαση του Υπουργού στις 31-05-2019:

  • Εγκρίθηκε η προσφυγή στην Ανοικτή Διαδικασία του άρθρου 27 του Ν. 4412/2016 για την σύναψη δημόσιας σύμβασης μελέτης άνω των ορίων του Ν. 4412/2016, με τον τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΜΟΚΟΒΟΥ», με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής.
  • Εγκρίθηκε η Διακήρυξη και τα λοιπά Τεύχη Δημοπράτησης για την ανάθεση της εν λόγω σύμβασης μελέτης.
  • Ορίστηκε ως Αναθέτουσα Αρχή της σύμβασης εκπόνησης της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΜΟΚΟΒΟΥ» η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  1. Αντικείμενο της προς ανάθεση σύμβασης είναι η μελέτη των αρδευτικών δικτύων της περιοχής Σμοκόβου, με τα απαιτούμενα τεχνικά έργα, καθώς και οι κτηματολογικές μελέτες, η εκπόνηση τευχών δημοπράτησης και οι οικονομοτεχνικές μελέτες, ώστε να υπάρχει πληρότητα φακέλου δημοπράτησης.

Αναλυτικότερα, η προς δημοπράτηση μελέτη θα περιλαμβάνει:

  • Υδρολογική διερεύνηση των δυνατοτήτων του ταμιευτήρα Σμοκόβου – διαχείριση υδατικού δυναμικού.
  • Έργα ενίσχυσης του υδατικού δυναμικού του ταμιευτήρα Σμοκόβου από γειτονικές λεκάνες.
  • Επικαιροποίηση της προμελέτης και της οριστικής μελέτης των αρδευτικών δικτύων των ζωνών ΣΙ έως Σ8 και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
  • Μελέτη των έργων υδροληψίας-ρύθμισης, για την τροφοδότηση όλων των δικτύων των ζωνών ΣΙ έως Σ8.
  1. Ο διαγωνισμός θα γίνει μέσω του ΕΣΗΔΗΣ με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών την 11.09.2019 και ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών την 17.09.2019».
Προηγούμενο άρθρο Εντυπωσιακή παρουσία των θεσσαλικών ΠΟΠ προϊόντων στη ΔΕΘ
Επόμενο άρθρο Υπογράφτηκε η σύμβαση για το δρόμο από κόμβο Καράγιωργα έως Συκουρίου