Ειδήσεις

“Λευκό ταξί” minibus για τις ανάγκες των ΑμεΑ Λάρισας


Να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.) για τη χορήγηση ενός minibus χωρητικότητας 8-12 θέσεων ειδικά διαμορφωμένου ως «Λευκό ταξί» για τις ανάγκες μετακίνησης των αναπήρων του νομού Λάρισας καλεί τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που προεκλογικά είχε συνάντηση με το προεδρείο του ΠΑΝ.Σ.Α.Π., κατέθεσε Αναφορά προς τον αρμόδιο υπουργό, συνηγορώντας στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος μετακίνησης των αναπήρων μελών του Συλλόγου, που είτε είναι τυφλοί, είτε έχουν κινητικά προβλήματα, καθώς το υπάρχον βαν είναι πολλών ετών και έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα. Για τον λόγο αυτό, ο ΠΑΝ.Σ.Α.Π. ζητά από το υπουργείο υγείας τη δωρεά ενός βαν που θα μπορούσε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των ΑμεΑ της ευρύτερης περιοχής.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τονίζει ότι «τα άτομα με αναπηρία, όπως είπα και κατά την συνάντησή μου με τον ΠΑΝ.Σ.Α.Π., δεν χρειάζονται τη συμπάθειά μας, αλλά ίσες ευκαιρίες και κυρίως δυνατότητα προσβασιμότητας παντού. Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι η Πολιτεία οφείλει να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαμε παρά να συνηγορήσουμε στο δίκαιο αίτημα ενός, κατά κοινή ομολογία, δραστήριου Συλλόγου όπως είναι ο ΠΑΝ.Σ.Α.Π., για την απόκτηση ενός μέσου για την άνετη μετακίνηση των δεκάδων συμπολιτών μας που χρήζουν εξυπηρέτησης στον νομό μας».

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση του ΜΕΣ Αρμενίου Άνθιμος Γαζής
Επόμενο άρθρο 6ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών