Ειδήσεις

Μάξιμος: Η παραγωγή αχλαδιού να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική!


«Η σημασία της παραγωγής ονομαστών και ποιοτικών προϊόντων την περίοδο που διανύουμε, είναι καθοριστική για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου που τα παράγει, άλλα και για τη χώρα μας συνολικότερα. Μια σωστά οργανωμένη και αποδοτική αγροτική οικονομία, αποτελεί εφαλτήριο για περαιτέρω ανάπτυξη». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του για την 6η Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια του Δήμου Τυρνάβου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, συνεχάρη «όλους όσοι κοπίασαν για τη διοργάνωση της γιορτής», σημειώνοντας ότι «το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για τον τόπο και το ονομαστό αχλάδι που παράγεται στην περιοχή καθιστά τη γιορτή σημείο αναφοράς για τα Πλατανούλια και τον Δήμο Τυρνάβου».

Σύμφωνα με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο «δυστυχώς, τα προβλήματα που δημιούργησαν στην παραγωγική δραστηριότητα, τα προηγούμενα χρόνια, ανώφελοι πειραματισμοί και η υπερφορολόγηση έχουν προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στην πρωτογενή παραγωγή που απειλούν να γκρεμίσουν ό,τι χτίστηκε με θυσίες ετών. Επιβάλλεται, λοιπόν, εγρήγορση και ορθή στόχευση προκειμένου να λάβουμε μέτρα για τη μείωση της φορολογίας, να ωθήσουμε περισσότερο τη δημιουργία παραγωγικών σχημάτων και να επενδύσουμε στη γνώση, στις νέες τεχνολογίες και στην εξωστρέφεια. Δίνοντας τα σωστά εργαλεία στους αγρότες μας, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, όπως το αχλάδι της περιοχής, θα μπορέσει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική άλλα και προστιθέμενη αξία».

Προηγούμενο άρθρο «Ιστορίες Αγάπης…» στον θερινό κινηματογράφο
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου χορού