Ειδήσεις

Α. Βαγενά: Φενάκη οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ για τους αγρότες


Με το σχέδιο της ΝΔ για τη δήθεν σωτηρία της ΔΕΗ οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι ΤΟΕΒ βρίσκονται προ εκπλήξεως.

Με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και λίγο μετά από μια σειρά μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τονώσει την αγροτική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια από το13% στο 6%, η ΝΔ έρχεται να ακυρώσει κάθε προσπάθεια μείωσης του κόστους παραγωγής. Το πρώτο μέτρο λοιπόν που εφαρμόζει για τους αγρότες είναι η αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος έως και 10%.

Το μέτρο αυτό όχι μόνο δε θα αυξήσει τη ρευστότητα της ΔΕΗ αλλά θα τη μειώσει περεταίρω, καθώς οι επιβαρυμένοι αγρότες και ΤΟΕΒ δε θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές των λογαριασμών τους μετά και τη δύσκολη περίοδο που πέρασε ο τομέας της παραγωγής εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αναρωτάται λοιπόν κανείς, ένα μέτρο που θα εκτινάξει το κόστος παραγωγής, θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, θα πλήξει το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού και δε θα επιφέρει εν τέλει ρευστότητα στη ΔΕΗ, που και ποιόν θα ωφελήσει τελικά;

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουμε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μας εξηγήσει.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην 84η ΔΕΘ
Επόμενο άρθρο Ο Νώντας Παπαντωνίου στη Λάρισα BC