Ειδήσεις

ΣΘΕΒ: Τα προβλήματα των επιχειρήσεων στο επίκεντρο


Στα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην παροχή εγγυήσεων στις διεθνείς συναλλαγές των επιχειρήσεων και γενικά για όλες τις δράσεις και τα προγράμματα για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και συναλλαγών, επικεντρώθηκε η συνεδρίαση μελών του Γενικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ παρουσία του πρόεδρου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. (πρώην ΕΤΕΑΝ) κ. Αντώνη Γεωργακάκη και του Αντιπροέδρου του ΣΕΒ & Διευθύνοντα Συμβούλου της CHIPITA A.E., κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, αφού καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους, ανέφερε πως «η ίδρυση ενός τέτοιου θεσμού όπως η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. αποτελεί διαχρονικό και πάγιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας, εξαιρετικής σημασίας για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση. Η ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε. απαντά στην ανάγκη συγκέντρωσης των χρηματοδοτικών εργαλείων σε μια δομή, η οποία θα προσελκύει κεφάλαια, θα αξιολογεί και θα χρηματοδοτεί επενδύσεις με σύγχρονα εργαλεία».

Ο κ. Νταβέλης τόνισε πως  «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης μετά την έξοδο  από την κρίση και χρειάζεται στήριξη και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο ΣΘΕΒ, ως επιχειρηματικός φορέας θα είναι συνεχώς κοντά σε κάθε πρωτοβουλία που αποτελεί μοχλό για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προώθηση  επενδύσεων με στρατηγικό σχεδιασμό».

Στον καταστατικό σκοπό της ύπαρξης της Αναπτυξιακής Τράπεζας, στις προσπάθειες στήριξης των επιχειρήσεων και στις ειδικές δράσεις και προγράμματα στα οποία θα στοχεύσει η Τράπεζα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΤ ΑΕ κος Αντώνης Γεωργακάκης, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, για το ρόλο επενδυτή που έχει η Τράπεζα με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την προώθηση της καινοτομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΑΤ ΑΕ ανέφερε πως «η Τράπεζα έχει μία δυναμική δομή, με την οποία αφουγκράζεται και διαμορφώνει μελέτες για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει χρηματοδοτικά προϊόντα κατάλληλα για κάθε κλαδική ομάδα».

Τέλος ο κος Γεωργακάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα εργαλεία χρηματοδότησης που προσφέρει η Αναπτυξιακή Τράπεζα στις επιχειρήσεις και συγκεκριμένα για τα δανειακά, εγγυοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά.

 

Προηγούμενο άρθρο Απ. Καλογιάννης: Ψηλά στην προτεραιότητα της δημοτικής αρχής το παιδί και η οικογένεια
Επόμενο άρθρο Στην Λάρισα ο ΚΑΕ ο Τζάστιν Μπέικερ