Ειδήσεις

Σύσκεψη Σωματείων-Συνδικαλιστών του ΕΚΝΛ


Σύσκεψη με την συμμετοχή Διοικητικών Συμβουλίων, συνδικαλιστών πραγματοποίησε η Διοίκηση του ΕΚΝΛ την Πέμπτη 29/08/2019 για την ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις και την προετοιμασία της κινητοποίησης με αφορμή την συμμετοχή του ΕΚΝΛ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη. Την εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Σκόκας όπου ανάμεσα στα άλλα επισημάνθηκαν τα εξής :

«Το μικρό χρονικό διάστημα που πέρασε από τις τελευταίες εκλογές επιβεβαίωσε πως ο νέος πολιτικός συσχετισμός που προέκυψε από την κυβερνητική εναλλαγή μεταξύ των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων, αποτελεί συνέχεια για την υλοποίηση  των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων, για την θωράκιση του συστήματος, για νέο πιο βαθύ κύκλο αντιλαϊκών μέτρων.

Ήδη η κυβέρνηση ξεκίνησε με φόρα την επομένη των εκλογών την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων, την ένταση παραπέρα της αντιλαϊκής επίθεσης. Μάλιστα ακολουθεί ακόμη και την ίδια απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος να φέρνει σωρηδόν   αντιλαϊκά νομοσχέδια και νομοθετικές ρυθμίσεις στην βουλή.   Οι πρώτες παρεμβάσεις της  σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τις τροπολογίες για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, για τις απολύσεις και το επιτελικό κράτος δεν  αφήνουν κανένα περιθώρια παρερμηνείας για το ποια θα είναι και η συνέχεια, ειδικότερα και όσα αναμένεται να ανακοινωθούν στην ΔΕΘ. Είναι χαρακτηριστική η συζήτηση για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο με το φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων και τα νεά εμπόδια απέναντι στο απεργιακό δικαίωμα , το νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, την ένταση των εκβιασμών με τους πλειστηριασμούς-κατασχέσεις στα λαϊκά νοικοκυριά, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την επέκταση της ενεργειακής φτώχειας για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες κα.

Απέναντι στην ένταση της επίθεσης και του αυταρχισμού δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς. Θα απαντήσουμε αποφασιστικά με αγωνιστικό τρόπο. Οργανώνουμε μέσα από πλατιά συζήτηση την συμμετοχή μας στο Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη , το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6:00 στην Πλ. Αριστοτέλους με αναχώρηση από Λάρισα στις 2:30μμ. Προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση εάν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 11:00πμ, στην ΔΕΗ(Καρδίτσης 99) στην Λάρισα με αφορμή τις νέες μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Προγραμματίζουμε το επόμενο διάστημα παρεμβάσεις για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα για την υγεία, την εκπαίδευση, την διεκδίκηση υποδομών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής από φυσικές καταστροφές, την προστασία του περιβάλλοντος κα. Παρεμβαίνουμε για κάθε πρόβλημα στους χώρους δουλειάς, διεκδικούμε την εφαρμογή όλων των θετικών διατάξεων για τους εργαζόμενους κα.

Με το πλαίσιο μας και τις διεκδικήσεις μας να απευθυνθούμε παντού, να ανοίξει πλατιά συζήτηση. Είναι ανάγκη να δυναμώσει αυτός ο προσανατολισμός παρακάτω μέσα από την ζωντανή συλλογική λειτουργία των ΔΣ των Σωματείων μας, με τον δικός του προγραμματισμό, την μαζική συμμετοχή στην δράση. Να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις.»

 

Προηγούμενο άρθρο Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Εορτάζεται στη Νίκη η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου