Ειδήσεις

Δήλωση της Άννας Βαγενά-Κηλαηδόνη για την τροπολογία της ΝΔ για την ΕΥΠ


Επικίνδυνη για τη δημοκρατία χαρακτηρίζει σε δήλωση της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, κ. Βαγενά – Κηλαηδόνη, την τροπολογία για την ΕΥΠ, που πέρασε από τη βουλή την Παρασκευή 30 Αυγούστου με τις ψήφους της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία μπορεί να τοποθετηθεί πρόσωπο της Κυβέρνησης σε οποιαδήποτε θέση στη δημόσια διοίκηση, χωρίς καμία ανακοίνωση και να λειτουργεί ως «σύνδεσμος» χωρίς κανένα κανόνα. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρο εσωτερικό έλεγχο και κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των ελευθεριών που κατακτήθηκαν με αγώνες μετά τη δικτατορία.

Με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αναβιώνει την παλιά ΚΥΠ, που εμείς οι παλιότεροι γνωρίζουμε καλά τη δράση της τις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, που έθρεψαν όλες τις παρακρατικές οργανώσεις. Μια περίοδος αυταρχισμού και σκοταδισμού που κανένας δημοκρατικός πολίτης δεν θα ήθελε να ξαναβιώσει. Οι αντιφρονούντες, όσων δηλαδή τα φρονήματα δεν ταίριαζαν με αυτά της εκάστοτε κυβέρνησης, θεωρούντο ύποπτοι…

Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία και καλούμε όλους τους πολίτες να κινητοποιηθούν και να αντισταθούν στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταπατήσει τα δικαιώματά τους.

Αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

Προηγούμενο άρθρο Εορτές-τελετές της 1ης Στρατιάς
Επόμενο άρθρο Kλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ θα επισκεφθεί τη Λάρισα