Ειδήσεις

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου ο 4ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης-Ολύμπου


 Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο 4ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης – Ολύμπου. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν οι αγώνες: 1)Ορεινός αγώνας απόστασης 21 χλμ., 2) Σέγκια trail απόστασης 8χλμ., 3) πεζοπορίες 4.5 χλμ. και 1,5 χλμ. ενώ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί αγώνας 1000μ. για μικρά παιδιά με την ονομασία Κρυόβρυση fun run.

Οι δρομείς θα απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, όπως τους κάκτους, τα βότανα, παλιούς νερόμυλους, την πηγή Κρυονέρι, το βράχο του Αη Σωτήρα (Περραιβικό ορθόλιθο) στα μονοπάτια του βουνού και του δάσους της Ιστορικής και Μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης . Ο αγώνας διοργανώνεται με την υποστήριξη  του Δήμου Ελασσόνας, της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης, του Δασαρχείου Ελασσόνας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου-Ελασσόνας, του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, του Ιππικού Ομίλου Τσαριτσάνης και αθλητών, καθώς και με τη στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.), τoυς επαγγελματίες και την ενεργή συμμετοχή άλλων τοπικών εθελοντικών ομάδων και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελασσόνας, Νομού Λάρισας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τονίστηκαν τα εξής:

 

Νίκος Λιούπας- Αντιπεριφερειάρχης Αθλητσισμού, Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης: «Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τσαριτσάνης, το Δήμο Ελασσόνας και τους υπόλοιπους συλλόγους της περιοχής διοργανώνει ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός. Πρόκειται για τον 4ο Ορειβατικό Αγώνα Δρόμου Τσαριτσάνης – Ολύμπου. Είναι ένας αγώνας που ξεκινά από την πλατεία της Τσαριτσάνης και διασχίζοντας μια πολύ ωραία διαδρομή μέσα στο δάσος καταλήγει πάλι στην πλατεία της Τσαριτσάνης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πάντα δίπλα σε συλλόγους, σωματεία και φορείς  οι οποίοι προάγουν το αθλητικό ιδεώδες και στρέφουν τη νεολαία προς τον αθλητισμό. Ο Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης – Ολύμπου έχει γίνει πλέον θεσμός και δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά διοργανώνονται ανάλογες αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη τη Θεσσαλία οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ευχαριστούμε  όλους τους συλλόγους και τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση του αγώνα καθώς και τους χορηγούς. Καλούμε τον κόσμο να απολαύσει αυτόν τον όμορφο αγώνα.

 

Δημήτρης Γουναράς – Τεχνικός Αγώνα – Εκπρόσωπος Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης: «Σας καλούμε όλους την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στην ιστορική κωμόπολη Τσαριτσάνης σε ένα ορεινό αγώνα ο οποίος έχει και πάρα πολλές παράλληλες δράσεις. Ο πρώτος αγώνας  είναι 21 χλμ, ο δεύτερος είναι 8 χλμ., υπάρχουν πεζοπορίες για ανθρώπους που δεν μπορούν να τρέξουν αλλά μπορούν να έρθουν να απολαύσουν τα μονοπάτια και τις διαδρομές της Τσαριτσάνης. Ενώ υπάρχει και μια ξενάγηση μέσα στο χωριό όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να δούν ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία. Το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθεί ο αγώνας Κρυόβρυση fun run μια διαδρομή 1 χλμ. που μπορούν να τρέξουν παιδιά έως 15 ετών. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην προσπάθεια που κάνουμε να αναδείξουμε την ιστορική μας κοινότητα και να μυήσουμε τον κόσμο στον αθλητισμό».

 

Γούλας Απόστολος – Πρόεδρος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας: «Για τέταρτη χρονιά ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας στέκεται δίπλα στην οργάνωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης για τον Ορεινό Αγώνα Δρόμου. Με πολλούς αθλητές και εθελοντές στηρίζουμε αυτό τον αγώνα στην πράξη. Είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται και έχει γίνει πλέον θεσμός».

 

 

Προηγούμενο άρθρο H 4η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στο Λαογραφικό Μουσείο
Επόμενο άρθρο Έναρξη μαθημάτων στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου