Ειδήσεις

Νύχτες αργεντίνικου κινηματογράφου


Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι «Νύχτες κινηματογράφου στο Μουσείο» και την ενθουσιώδη υποδοχή τους από το κοινό, οι δροσερές βραδιές ισπανόφωνου κινηματογράφου στον κήπο του Διαχρονικού Μουσείου συνεχίζονται με την προβολή ταινιών του σύγχρονου αργεντίνικου κινηματογράφου. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Αθήνα, που υλοποιείται με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας, θα προβληθεί την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 21.00, η βραβευμένη κοινωνική ταινία «Το παιχνίδι της καρέκλας»:

Το παιχνίδι της καρέκλας (Αργεντινή, 2002, 93’) της Άνα Κατς, με τους Ρακέλ Μπανκ, Ντιέγο ντε Πάουλα, Άνα Κάτς, Λουσιάνα Λίφσιτς, Βερόνικα Μορένο και Νικολάς Τακόν.

Ο Βίκτορ Λουχίνε ζει επί χρόνια στον Καναδά και επιστρέφει για πρώτη φορά στην Αργεντινή, απεσταλμένος της εταιρείας στην οποία δουλεύει. Έχει μόνο μια μέρα στο Μπουένος Άιρες να δει την οικογένειά του, με την οποία είχε σχεδόν διακόψει την αλληλογραφία. Οι Λουχίνε, συγκινημένοι με την άφιξή του, είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο. Οργανώνουν προς τιμήν του μια σειρά από αδιάκοπες οικογενειακές τελετές και του προσφέρουν την αγάπη που είχαν συσσωρεύσει καθ’ όλα τα χρόνια της αναμονής. Η σύντομη παραμονή του γεμίζει με τραγούδια, παιγνίδια, και φαγητό. Η προσπάθεια να διατηρηθούν αλώβητοι οι παλιοί δεσμοί φτάνει σε μια κατάληξη που κανείς δεν περίμενε.

Επόμενη προγραμματισμένη προβολή: Τετάρτη, 11/09, ώρα 21:00: «Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» (Αργεντινή, 2011, 99΄) του Nicolás Gil Lavedra, με τους Susu Pecoraro, Alejandro Awada, Laura Novoa, Φερνάν Μοίρας, Inés Efron, Carlos Portaluppi, Guadalupe Docampo, Guido Botto Fiara, Martin Salazar, Nicholas Condito, Elcida Villagra, Rita Cortese (Βιογραφία, ιστορικό δράμα).

Η ζωή της Εστέλα ντε Καρλότο, πρόεδρου των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου». Η Εστέλα ήταν μια κυρία της μεσαίας τάξης που μοίραζε τον χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της και τη δουλειά της ως διευθύντριας σχολείου και ζούσε εντελώς απομακρυσμένη από κάθε πολιτική δραστηριότητα. Ωστόσο, μετά την απαγωγή και τη δολοφονία της κόρης της, Λάουρα, και την εξαφάνιση του εγγονού της Γκίντο που τον κρατούσαν οι απαγωγείς του, η ζωή της άλλαξε εντελώς.

Είσοδος δωρεάν.

Προηγούμενο άρθρο Ορκίζεται το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Δήμο Κιλελέρ