Πρωτοσέλιδο

Προχωρά η κατασκευή του κέντρου πολιτισμού στο Αβέρωφ


Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται το έργο «Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης ευπαθών ομάδων» συνολικού προϋπολογισμού 667.483 ευρώ καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου. Ακολουθεί πλέον η υπογραφή σύμβασης του έργου από τον Δικαιούχο Δήμο Λαρισαίων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων προχωράμε στην υλοποίηση ενός χρήσιμου έργου για την κοινωνία και συγκεκριμένα για τις ευπαθείς ομάδες. Θέλουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και έμπρακτο μήνυμα στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Το κέντρο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο, καθώς θα προσφέρει δράσεις πολιτιστικές, εκπαίδευσης και ενημέρωσης καθώς και συμβουλευτική προώθησης στην απασχόληση με ωφελούμενους ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άτομα με αναπηρίες, νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο κ.λπ.)».

Στοιχεία Έργου        

Το έργο αφορά στην αποπεράτωση διώροφου κτιρίου με ισόγειο και υπόγειο σε οικόπεδο του Δήμου, που πρόκειται να λειτουργήσει Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ευπαθών Ομάδων σε κτίριο στη συνοικία Αβέρωφ, επί της οδού Γαριτσίου. Το κτίριο θα περιλαμβάνει: Υπόγειο με βοηθητικές χρήσεις αποθήκης και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Ισόγειο το οποίο θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, αίθουσα πολιτιστικών δραστηριοτήτων και χώρους υγιεινής. Α’ όροφο που θα περιλαμβάνει γραφειακούς χώρους συμβουλευτικών συναντήσεων, διοίκησης, κ.λπ. Β’ όροφο ο οποίος θα περιλαμβάνει αίθουσα εκπαίδευσης-ενημέρωσης και χώρους υγιεινής.

Οι οικοδομικές εργασίες που θα εκτελεστούν για την αποπεράτωση του κτιρίου και την απόδοσή του σε χρήση περιλαμβάνουν τις εξωτερικές και εσωτερικές τοιχοποιίες, εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα, χρωματισμούς, δάπεδα και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα θα κατασκευαστούν και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, υδραυλικές εγκαταστάσεις, ισχυρά ρεύματα, ασθενή ρεύματα, κλιματισμός, καύσιμου αερίου, ενεργητικής πυροπροστασίας, ανελκυστήρας προσώπων, αντικεραυνική προστασία.

Η δομή που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει πολιτιστικές, ψυχαγωγικές δράσεις, μουσικοκινητικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, επετειακές εκδηλώσεις. Θα διασυνδεθεί με τους Συλλόγους ΑμεΑ, ΟΑΕΔ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ, σχολεία ΑμεΑ.

Παράλληλα θα γίνονται επιμορφωτικές δράσεις και συμβουλευτική ευπαθών ομάδων. Θα φιλοξενούνται δραστηριότητες επιμόρφωσης πάνω σε βασικές αρχές ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά σχολικής ηλικίας καθώς επίσης και Σχολές Γονέων, Γραφείο Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Προώθησης στην Απασχόληση, ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης, Γραφείο πρόληψης υγείας. Επίσης θα φιλοξενείται εκθεσιακός χώρος, θα γίνονται μαθήματα χορού και προβολές ταινιών.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος συγχαίρει τους επιτυχόντες των πανελληνίων
Επόμενο άρθρο Ολοκληρωμένη διαχείριση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών