Ειδήσεις

«Μια Αγάπη Ανέφικτη» στον θερινό κινηματογράφο


Την αισθηματική ταινία «Μια Αγάπη Ανέφικτη» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου έως την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 21:30 στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά.

Σατορού, τέλη δεκαετίας 1950. Η Ρακέλ, μια απλή υπάλληλος γραφείου, συναντάει τον Φιλίπ, έναν λαμπρό νέο αριστοκρατικής οικογένειας. Από τον παθιασμένο τους έρωτα γεννιέται η Σαντάλ.

Με τον Φιλίπ να αρνείται τον γάμο λόγω διαφοράς κοινωνικής τάξης, η Ρακέλ αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη την κόρη της. Αρχίζει τότε ο μεγάλος αγώνας μιας ερωτευμένης όσο και περήφανης μάνας για την επίσημη αναγνώριση της κόρης της.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Κριστίν Ανγκό, η Κατρίν Κορσινί επιχειρεί να καταγράψει μια αγάπη ανέφικτη, προσπερνώντας τον πειρασμό της εύκολης συγκίνησης και του μελό.

Η ταινία καταφέρνει να δημιουργήσει δυνατά συναισθήματα και προβληματισμούς. «Υπάρχουν τρία είδη αγάπης» θα πει ο Φιλίπ στην Ρασέλ, «η ρομαντική, η παθιασμένη και η αναπόφευκτη συνάντηση, εκείνη που αψηφά κάθε κοινωνικό κανόνα».

Εντάσσοντας τη σχέση τους στην τρίτη κατηγορία,  θα της δηλώσει κυνικά ότι δεν σκοπεύει να την παντρευτεί, όχι μόνο γιατί δεν θέλει δεσμεύσεις, αλλά και εξαιτίας της κοινωνικής διαφοράς τους.

Τέσσερις υποψηφιότητες για τα βραβεία Σεζάρ, μεταξύ των οποίων κι αυτό του Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τη νέα μεγάλη σταρ του γαλλικού σινεμά, Βιρζινί Εφιρά.

Αισθηματική 2018 | Γαλλο-βελγική ταινία, σκηνοθεσία Κατρίν Κορσινί με τους: Κοραλί Ρουσιέ, Βιρζινί Εφίρα, Τζένι Μπεθ, Σάιμον Μπάκλους, Νιλς Σνάιντερ, Σάιμον Πουλέιν, Ιλιάνα Ζάμπεθ

Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Κανόνες για την προστασία παιδιών στο Facebook
Επόμενο άρθρο Για την απόφαση του δικαστηρίου της Ε.Ε. σχετικά με το τσίπουρο – τσικουδιά