Δηλώσεις Μ. Χαρακόπουλου: «Ως αυριανός πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς στην Ευρώπη»


  • Έτσι αντιμετωπίζεται πλέον από τους εταίρους

 

«Ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζεται όλο και περισσότερο από τους ευρωπαίους αξιωματούχους ως ο αυριανός πρωθυπουργός» τόνισε σε δηλώσεις του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή το ταξίδι του Πρόεδρου του κόμματος στις Βρυξέλες και τη συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας κ. Μέρκελ.

Αναφορικά με τις προσβλητικές αναφορές Ευρωπαίων πολιτικών για το έλλειμμα ανταγωνισμού της χώρας μας σημείωσε με νόημα «Αντί να ενοχλούμαστε για τις προκλητικές πράγματι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, καλό είναι να μη δίνουμε δικαίωμα για προσβλητικές αναφορές. Είδα την ευαισθησία του αρμοδίου υπουργού ανάπτυξης του κ. Χρυσοχοίδη σε σχόλια του κ. Ρέσλερ. Το ζητούμενο είναι όχι μόνο να απαντούμε στις δηλώσεις του κάθε κ. Ρέσλερ αλλά τι κάνουμε πραγματικά για να μπορούμε να απορροφήσουμε τα κονδύλια και να μη δίνουμε δικαίωμα για τέτοιου είδους σχόλια και προσβλητικές αναφορές που όλους μας ενοχλούν».

Σχετικά με τους πέντε βουλευτές που ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος είπε ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για να επανενταχθούν στη ΝΔ, καθώς ανταποκρίθηκαν στην αναγκαία προϋπόθεση που έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς για την επανένταξή τους.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος χαρακτήρισε εφικτό το στόχο της αυτοδυναμίας. «Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός, ευρισκόμενος μπροστά στο κρίσιμο δίλημμα την Κυριακή των εκλογών, θα πάρει τη σωστή απόφαση με το βλέμμα στην επαύριο. Εάν η βουλή που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές, έχει μια πανσπερμία κομμάτων, τα οποία θα διατυπώνουν απλά έναν αρνητικό, καταγγελτικό λόγο και δεν θα έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, η χώρα θα μπει σε μια μεγάλη περιπέτεια. Το ζητούμενο είναι να μην οδηγηθούμε εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο Θέσεις εργασίας στον δήμο Τυρνάβου
Επόμενο άρθρο Παύλος Παπαδόπουλος: "Ο άλλος Πέτρος Κωστόπουλος - Μια προσωπική εμπειρία"