Βάσω Αλεξανδρίδου στη Βουλή: «Στην ώρα τους να πληρώνονται αγρότες – κτηνοτρόφοι»


Την αναγκαιότητα να πληρώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι «στην ώρα τους»

τόσο όσον αφορά τις επιδοτήσεις όσο και γενικότερα τις πάσης φύσεως πληρωμές επισήμανε η Λαρισαία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Βάσω Αλεξανδρίδου κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας που είχε ως αντικείμενο την υδροπονία.

Η κα Βάσω Αλεξανδρίδου αφού έκρινε επιβεβλημένη τη στήριξη των θερμοκηπιακών καλλιεργειών σημείωσε στην ομιλία της:

 

 

«

 

Η υδροπονία, οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες και συνολικά ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας έρχονται να βάλουν στο παζλ της σημερινής Ελλάδας δύο πολύ σημαντικά κομμάτια:

Το ένα είναι η ανάπτυξη.

 

Το άλλο είναι η υποκατάσταση ενός μέρους των εισαγωγών ώστε να περιορίσουμε και σταδιακά να κλείσουμε την ψαλίδα στο ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών. Δε νοείται να εισάγει η Ελλάδα αγροτικά προϊόντα, όπως κηπευτικά ή λουλούδια από άλλες χώρες στις οποίες οι κλιματολογικές κι άλλες συνθήκες είναι σημαντικά δυσμενέστερες.

 

Όσον αφορά βεβαίως την ανάπτυξη, που είναι το κυρίαρχο θέμα στον δημόσιο διάλογο τις ημέρες αυτές, έχω πει πολλές φορές και δεν θα σταματήσω να επισημαίνω με κάθε ευκαιρία πως ο πρωτογενής τομέας είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Είναι όχι ο δρόμος, αλλά η λεωφόρος της Ελλάδας προς ένα παραγωγικό μέλλον.

 

Η ανάπτυξη που όλοι προσδοκούμε για τον τόπο μας, περνά μέσα από την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Βεβαίως, η ανάπτυξη ούτε διατάσσεται ούτε έρχεται ως εκ θαύματος. Χρειάζεται, όπως επίσης τονίζω κατ’ επανάληψη, να χαράξουμε και με συνέπεια να εφαρμόσουμε μιας ολοκληρωμένη στρατηγική, με σαφείς στόχους και χρονοδιάγραμμα, με συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης, με μετρήσιμα αποτελέσματα

 

 

 

».

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΛΟΠΩΝ
Επόμενο άρθρο Θέσεις εργασίας στον δήμο Τυρνάβου