Ειδήσεις

Πεζοπορία στην Αγια-Σωτήρα την Τρίτη 6 Αυγούστου


Βόρεια της Τσαριτσάνης και σε απόσταση 25΄ λεπτών με το αυτοκίνητο συναντάει κανείς ένα βράχο σε σχήμα κώνου ίδιο με εκείνους των Μετεώρων. Στην κορυφή του Βράχου οι καλόγεροι του Αγίου Δημητρίου κτίσανε ασκητήριο, όπου ασκητεύανε. Αργότερα κτίστηκε το παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, το οποίο ανακαινίσθηκε από τους Τσαριτσανιώτες τη δεκαετία του ΄80. Τα πρώτα χρόνια οι καλόγεροι και οι προσκυνητές ανέβαιναν στο βράχο με δίχτυ όπως στα Μετέωρα. Αργότερα λοξέψανε τον βράχο και οι τολμηροί μόνο προσκηνυτές κατόρθωναν να ανεβαίνουν. Σήμερα η ανάβαση γίνεται ακίνδυνα από σκάλα που κατασκευάστηκε πάνω στον βράχο. Η Μεταμόρφωση του Σωτήρα πανηγυρίζει στις 6 Αυγούστου, όποτε και τελείται Θεία Λειτουργία.

Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης διοργανώνει ανήμερα της Αγια-Σωτήρας πεζοπορία προς τον ομώνυμο βράχο, την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019.

Η εκκίνηση θα γίνει από την κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης στις 6.30 το πρωί.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δώσουν προσοχή στον απαραίτηο εξοπλισμό που πρέπει να έχουν μαζί τους:

Ένδυση:Πρέπει να φοράνε ελαφρύ αρβυλάκι ή αθλητικά παπούτσια,μακρύ ελαφρύ παντελόνι ή φόρμα, ελαφριά μπλούζα, γυαλιά ηλίου, ένα δεύτερο φανελάκι και ζευγάρι κάλτσες.

Εφόδια:Πρέπει να έχουν μαζί τους νερό (1,5 λίτρο) και φαγητό (ξηρά τροφή, π.χ σταφίδες, ένα σάντουιτς ή δυο τοστ) σε ένα σακίδιο πλάτης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτή στο κοινό η κλιματιζόμενη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Τέλος στο άσυλο της ανομίας στα πανεπιστήμια!