Πρωτοσέλιδο

Συντηρεί τον παραλιακό άξονα Αγιοκάμπου – Στομίου η Περιφέρεια


Στη συντήρηση του παραλιακού άξονα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας από τον Αγιόκαμπο μέχρι το Στόμιο προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο της σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 565.000 ευρώ. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η άρση της επικινδυνότητας της παραλιακής οδού της οποίας η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και κατ’ επέκταση η αντιμετώπιση των προβλημάτων μετακίνησης του πληθυσμού και της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή έτσι ώστε να διεξάγεται ομαλώς και με ασφάλεια η κυκλοφορία προσώπων – εμπορευμάτων και οχημάτων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Με σχέδιο και προγραμματισμό συντηρούμε το οδικό δίκτυο στα παράλια του νομού Λάρισας ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της περιοχής. Κάθε έργο αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση που συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

Οι εργασίες αποκατάστασης διακρίνονται σε:

  • συντήρηση της υποδομής και καθαρισμός – ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες φθορές και απαιτείται άμεση παρέμβαση
  • αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων που υπέστησαν βλάβη
  • σήμανση και ασφάλιση των επικίνδυνων θέσεων

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία ΤΕΕ με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η γραφειοκρατία διαχρονικός βραχνάς του κράτους