Ειδήσεις

Α. Βαγενά: 10.000 θεατές στην συναυλία για τον Λουκιανό


Το Σάββατο, 20/07/19, το βράδυ, το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος είχε τόσο πολύ κόσμο, κάθε ηλικίας, από νωρίς που με την παρουσία του έδειξε την αγάπη στον Λουκιανό, στη συναυλία αφιέρωμά του που διοργάνωσε το ΚΠΙΣΝ.

Οι συντελεστές της παράστασης παρουσίασαν τα πρώτα τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης για τον Μανώλη Μητσιά ο οποίο τόσο όμορφα άνοιξε την βραδιά, τραγούδια του που τόσο αγαπήθηκαν από τους προσωπικούς δίσκους του μέχρι τη δουλειά του για το Ελεύθερο Θέατρο και την Ελεύθερη Σκηνή. Στην οθόνη προβαλλόταν σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Λουκιανού, από το θρυλικό πια «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» εως το πάρτυ ρεφενέ στην ταράτσα της οδού Λαχανά 87, αλλά και «Θερινά Σινεμά».

Πάρτυ αναμνήσεων από την «Αθήνα ’78» που ερμήνευσε η Νάντια Κοντογεώργη, «Τζιν-τζιν-τζι» με την Μαρία και τη Γιασεμή που η καλλιτεχνική φλέβα έχει περάσει για καλά μέσα τους, «Μαρία Παναγιωταρά» με την Μαρία Κηλαηδόνη, τραγούδια με τον στενό συνεργάτη και φίλο του Λουκιανού, Δώρο Δημοσθένους και τόσα άλλα με τους ερμηνευτές να μοιράζονται την σκηνή.

Ο εξαιρετικός Γιάννης Μπέζος μαζί με όλους μαζί τους συντελεστές επί σκηνής μας πήγε στα ανέμελα χρόνια του Ελεύθερου Θεάτρου σε μια διαδρομή που ξεκίνησε από το Άλσος Παγκρατίου το 1973 με « Το Τραμ Το Τελευταίο» έως το «Πάμε Μαέστρο» σε μια εποχή «Αναντάμ Παπαντάμ» με το θίασο να τραγουδά «Ψεκάστε, Ψηφίστε, Τελειώσατε», μία από τις αγαπημένες παραστάσεις του Λουκιανού, το καλοκαίρι του ’84 στο θέατρο «Αλίκη».

Εντύπωση έκανε ο Χρήστος Παπαδόπουλος που τραγούδησε με το κλαρίνο του ένα τραγούδι που έγραψε για τον Λουκιανό και ήταν το μόνο εκτός Κηλαηδόνη ρεπερτορίου στη βραδιά. Στο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ» περιγράφει όλο το σύμπαν του Λουκιανού, ένα τραγούδι που το είχε εγκρίνει και ο ίδιος ο Λουκιανός και άνοιξε τα καλλιτεχνικά φτερά του νεαρού μουσικού.

Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία συμμετέχουν οι τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς, Δώρος Δημοσθένους, Θοδωρής Μαραντίνης, Χρήστος Παπαδόπουλος και Μαρία Κηλαηδόνη, οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και Γιασεμή Κηλαηδόνη, καθώς και οκταμελής ορχήστρα.

Η είσοδος στη συναυλία ήταν ελεύθερη χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του νέου κτιρίου του Ειδικού Σχολείου
Επόμενο άρθρο Λείψανο του αγίου Παντελεήμονος στον Άγιο Αχίλλιο