Ειδήσεις

Μάξιμος: Σοβαρές τομές για την αναβάθμιση της λειτουργίας του κράτους


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους βουλευτές όλων των κομμάτων που με εξέλεξαν πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της βουλής.

Γνωρίζω ότι μας περιμένει ένα δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό έργο, που στοχεύει στην αναβάθμιση της λειτουργίας του κράτους, με μια σειρά από σοβαρές τομές, όπως αυτές έχουν προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Όλοι, επίσης, γνωρίζουμε, ότι δεν υπάρχει χρόνος χαλάρωσης. Το νομοθετικό έργο που αφορά στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στη δημόσια τάξη και στη δικαιοσύνη αρχίζουν άμεσα. Μπροστά μας έχουμε σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις, όπως αυτή της αλλαγής του εκλογικού νόμου, του περιορισμού της γραφειοκρατίας, της κατάργησης ή αναμόρφωσης νομοθετημάτων και διατάξεων με σκοπό τον περιορισμό της εγκληματικότητας και την πάταξη της ανομίας.

Ευελπιστώ ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα διεξάγονται σε κλίμα συναίνεσης και αμοιβαίου σεβασμού των μελών της, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το βέλτιστο αποτέλεσμα, αλλά και την ενίσχυση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας».

Στο προεδρείο της Επιτροπής εξελέγησαν, επίσης, Αντιπρόεδρος η βουλευτής της Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Σοφία Βούλτεψη και Γραμματέας ο βουλευτής Κοζάνης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη Συλλογής Βιομηχανικής Τομάτας 2019
Επόμενο άρθρο Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Γαλήνη και τη Γλαύκη