Ειδήσεις

Στο έργο της κατασκευής δικτύου ακαθάρτων Νίκαιας ο Θ. Νασιακόπουλος


Την πρόοδο των έργων της κατασκευής των δικτύων ακαθάρτων  είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος με επιτόπου επίσκεψή του. Το έργο αφορά στο εσωτερικό αποχετευτικό (βαρυτικό) δίκτυο  του οικισμού της Νίκαιας συνολικού μήκους 25,6km περίπου, ενός αντλιοστασίου και των καταθλιπτικών αγωγών μεταφοράς των λυμάτων στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων μήκους 4,8km περίπου. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί  2 kmτου καταθλιπτικού αγωγού προσαγωγής των λυμάτων. Η κατασκευή του έργου προβλέπεται να διαρκέσει  μέχρι το τέλος  του 2020, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.838.709,68 Ευρώ.

Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων για την εξυπηρέτηση του οικισμού της Νίκαιας πρόκειται να κατασκευαστεί βόρεια του οικισμού και εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας, στη θέση “Καρά Πηγάδι” σε  οικόπεδο συνολικού εμβαδού  17.213,00 m² .Το έργο, που κι αυτό χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑσυνολικού προϋπολογισμού 2.918.000 Ευρώ, έχειδημοπρατηθεί και αναμένεται άμεσα να ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι «το έργο αυτό «κατατάσσει» τη Νίκαια στους πλέον σύγχρονους οικισμούς και αυτό γιατί δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων της κοινότητας. Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα με περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις. Επισημαίνω πως εκτός από τις ευρωπαϊκές οδηγίες μας υποχρεώνουν και οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες να δώσουμε  οριστική λύση στο πρόβλημα της επεξεργασίας των λυμάτων και να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τριτοκοσμικές καταστάσεις. Θυμίζω τέλος  ότι η χώρα μας επιβαρύνεται με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μη συμμόρφωση της σε κοινοτική οδηγία σχετική με τη ύπαρξη βιολογικών καθαρισμών και αποχέτευσης σε κοινότητες άνω των 2.000 κατοίκων».

Τον Θανάση Νασιακόπουλο συνόδευαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Οικονομικών Σ. Καλέτσιος, ΔΕ Νίκαιας – Κραννώνα Αν. Ρεντζιάς, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής Αχ. Χατζούλης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθαριότητας και Πρασίνου Χ. Χατζούλης, ο τοπικός σύμβουλος της ΔΚ Νίκαιας Γ. Ψαρούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Πυξίδα μας η ενίσχυση του Έθνους
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Αρραγές μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου στον Αττίλα 3