Πρωτοσέλιδο

Συντηρείται το οδικό κύκλωμα Κισσάβου από την Περιφέρεια


Στην αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου του Κισσάβου, σε μήκος 47 χιλιομέτρων, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.360.000 ευρώ. Συγκεκριμένα με εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το έργο «Αποκατάσταση και προστασία του οδικού δικτύου Συκούριο-Σπηλιά-Καταφύγιο-Ορεινό Κύκλωμα Κισσάβου», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Το δίκτυο είχε σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Νοεμβρίου 2017, εξαιτίας των οποίων ο Δήμος Τεμπών κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Το παραπάνω οδικό δίκτυο αποτελεί τμήμα της επαρχιακής δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας ( επαρχιακή οδός 4) και οι εργασίες θα γίνουν μέσα  στα διοικητικά  του Δήμου Τεμπών. Το μήκος της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα ανέρχεται σε 25 χλμ ενώ το ασφαλτοστρωμένο πλάτος ποικίλλει από 6 έως 7 μέτρα, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Οι εργασίες συνίστανται σε:

-χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων και κατασκευής επιχωμάτων σε θέσεις καθιζήσεων

-συντήρηση της υποδομής και καθαρισμό – ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται φθορές από τη θεομηνία, κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης ή συρματοκιβωτίων σε θέσεις καταπτώσεων

-αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων σε θέσεις καθιζήσεων-έντονων ρηγματώσεων

-σήμανση επικίνδυνων θεάσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση του δρόμου

Δρόμος  Καρύτσα –Σπηλιά

Ακόμη, εγκρίθηκε το έργο «Συντήρηση της οδού Καρύτσα-Σπηλιά», προϋπολογισμού 860.000 ευρώ, μετά από ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Νοεμβρίου 2017 και εξαιτίας των οποίων ο Δήμος Αγιάς κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Το παραπάνω οδικό δίκτυο αποτελεί τμήμα του επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (επαρχιακή οδός 4) και οι εργασίες θα γίνουν  στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς. Το μήκος της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα ανέρχεται σε 22 χιλιόμετρα, το ασφαλτοστρωμένο πλάτος ποικίλλει από 6 έως 7 μέτρα, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Οι εργασίες που θα γίνουν συνίστανται σε:

-χωματουργικές εργασίες κυρίως άρσης καταπτώσεων και κατασκευής επιχωμάτων σε θέσεις καθιζήσεων

-συντήρηση της υποδομής και καθαρισμό – ενίσχυση των τεχνικών της οδού σε συνδυασμό κατασκευής επενδεδυμένης τάφρου

-αποκατάσταση της οδοστρωσίας και των ασφαλτικών στρώσεων σε θέσεις καθιζήσεων-έντονων ρηγματώσεων

-σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση του δρόμου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Αποκαθιστούμε την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων στο οδικό κύκλωμα Κισσάβου, ένα δρόμο με πολλές συνέργειες,  που είχε υποστεί σημαντικές φθορές από τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα του 2017. Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο, ένα έργο ουσίας που λύνει προβλήματα καθημερινότητας και ακουμπά στις ανάγκες των κατοίκων του ορεινού όγκου, στους ανθρώπους της παραγωγής αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής».

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν εξετάσεις από το Χαμόγελο του Παιδιού και στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Σύλληψη 48χρονου για κλοπή