Ειδήσεις

Νέο εξοπλισμό αποκτούν τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού


Με νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ενισχύονται τα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.  Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την συμβασιοποίηση και προμήθεια του παρακάτω εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 155.000 ευρώ:

  1. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ ΜΕ ΡΕΖΕΚΤΟΣΚΟΠΙΟ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ
  2. ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ 2 ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
  3. 10 ΦΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ 10 ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΔΟΣΙΑΣ
  4. 10 ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΥΠΟΥ MAYO

Οι συμβάσεις αφορούν στην προμήθεια νέων ειδών (τροχήλατα τραπέζια εργαλειοδοσίας, τραπέζια εργαλειοδοσίας τύπου MAYO, φορεία μεταφοράς ασθενών, χειρουργική διαθερμία με ρεζεκτοσκόπιο) αλλά και αντικατάσταση εξοπλισμού παρωχημένης τεχνολογίας (πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων,  πλυντήριο υποδημάτων) για την κάλυψη χρόνιων αναγκών των Χειρουργείων του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Με σχέδιο και προγραμματισμό βελτιώνουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο σύνολο του πληθυσμού ευθύνης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που ως τριτοβάθμιο Νοσοκομειακό Ίδρυμα καλύπτει τις ανάγκες όλης της περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο σύγχρονος  ιατρικός εξοπλισμός ενός νοσοκομείου μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της αξιοπιστίας του, σε συνδυασμό πάντα με το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειρίζεται. Μπορούμε να κάνουμε μια αντίσταση ποιότητας. Να προσφέρουμε δηλαδή, υψηλού επιπέδου, ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες».

Παράλληλα αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση των διαδικασιών δικαστικών προσφυγών, για την προώθηση σύναψης ακόμα δυο συμβάσεων προμήθειας ειδών χειρουργείων (διπλός προβολέας χειρουργείου τεχνολογίας Led προϋπολογισμού 120.000 ευρώ και χειρουργική τράπεζα γενικής χειρουργικής με τον εξοπλισμό της, προϋπολογισμού 275.000 ευρώ).

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Ευκαιρίες Χρηματοδότησης Μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας