Πρωτοσέλιδο

Σε ετοιμότητα το ΣΝΟ Περιφέρειας Θεσσαλίας


Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε χάρτη στον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βρίσκεται στο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 (πολύ υψηλό) και θερμοκρασίες 40 βαθμών κελσίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή όλων των Υπηρεσιών-φορέων-εθελοντικών οργανώσεων.

2) Αύξηση περιπολιών σε δασικές περιοχές από όλες τις Υπηρεσίες μέχρι την ύφεση των φαινόμενων

3) Επάνδρωση όλων των πυροφυλακίων

4) Σε ενδεχόμενες περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών όπου υπάρχουν οικισμοί και κατοικημένες περιοχές, θα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η εκκένωση των οικισμών και η απομάκρυνση του πληθυσμού

5) Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της διακοπής κυκλοφορίας για προληπτικούς λόγους και εάν κριθεί αναγκαίο στους ορεινούς όγκους Ολύμπου, Κισάβου και Μαυροβουνίου, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας θα είναι 4 και άνω.

6) Τα παραπάνω μέτρα που αποφασίστηκαν ομόφωνα, θα εφαρμόζονται κάθε φορά που η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας θα βρίσκεται στο επίπεδο υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και άνω και καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, θα λειτουργούν στην Περιφέρεια τα εξής τηλέφωνα στα οποία οι υπεύθυνοι των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν: 2413511300, 2413511393 και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Καλομπάτσιος, Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων Π.Ε Λάρισας Χρήστος Καραμπούζης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Υ Θεσσαλίας Ταξίαρχος Σπαθούλας Χρήστος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Λάρισας Πύραρχος Ζήσης Μπρούζας, Διευθυντής Αστυνομίας Λάρισας Σκριάπας Ιωάννης, Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κώστας Γαβριηλίδης, Διευθύντριες Δασών Παναγιώτα Καζάκου και Ζωή Φτίκα, Δασάρχης Λάρισας Γκάτσικος Στέργιος, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων, και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Επίσης υπενθυμίζεται  ότι λόγω του καύσωνα, παραμένει στη διάθεση του κοινού η κλιματιζόμενη αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (πλατεία Ρήγα Φεραίου, Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου).

Προηγούμενο άρθρο Στη Λάρισα διεθνές συνέδριο για νέες τεχνολογίες και έξυπνες πόλεις
Επόμενο άρθρο Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.